Λιντς: Χωρίς τον Φίλιπς «πονάει» όμως πρέπει να το συνηθίσει

Ο Κάλβιν Φίλιπς είναι έτοιμος να υπογράψει με την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η Λιντς τα βρήκε σε όλα με τους «πολίτες» για την μεταγραφή του. Τα «παγώνια» χάνουν έναν παίκτη κλειδί στον άξονα, ωστόσο, πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα για να μην μπλέξουν και φέτος σε νέες περιπέτειες.



Λιντς: Χωρίς τον Φίλιπς «πονάει» όμως πρέπει να το συνηθίσει

Τι κι αν παρέμεινε στα «πιτς» για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού, ο Κάλβιν Φίλιπς ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Φερναντίνιο στην Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχασε δευτερόλεπτο για να τον πείσει να κάνει το μεγάλο βήμα.

Η ικανότητά του να αγωνίζεται ως ο μοναδικός «πίβοτ» μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ, τα τρεξίματα και η άμυνα man-to-man είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μετέτρεψαν τον 26χρονο μέσο στο βασικό γρανάζι της Λιντς αλλά και της εθνικής Αγγλίας.

Τα «παγώνια» αποχωρίζονται ένα δικό τους παιδί, έναν οπαδό της ομάδας που λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ και γέμιζε με ευτυχία τους ανθρώπους της πόλης κάθε φορά που χαμογελούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα, η Λιντς χάνει και έναν μεγάλο παίκτη που επί πολλά χρόνια παίρνει την ομάδα στις πλάτες του όποτε αυτό επιβάλλεται. Πέρα από το ανασταλτικό κομμάτι, η ομάδα χάνει πόντους και στην δημιουργία καθώς η ικανότητα του διεθνή άσου να μοιράζει παιχνίδι με μακρινές μπαλιές ακριβείας ήταν βασική προϋπόθεση τόσο για το σύστημα του Μαρσέλο Μπιέλσα όσο και για αυτό του Τζέσι Μαρτς.

Την περασμένη σεζόν, ο Φίλιπς έχασε μεγάλο κομμάτι της αγωνιστικής δράσης λόγω των τραυματισμών και αυτό είχε άμεση επίδραση στην ομάδα. Σε 16 παιχνίδια, η Λιντς γνώρισε 12 ήττες και 2 ισοπαλίες ενώ δέχτηκε και 52 γκολ, κάτι περισσότερο από 3 τέρματα ανά παιχνίδι.

Χωρίς τον «Yorkshire Pirlo» πονάει, ωστόσο, η μεταγραφή του Μαρκ Ρόκα από την Μπάγερν Μονάχου μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για την ενίσχυση του ρόστερ, με τον Ισπανό χαφ να είναι ικανός να μπει στα παπούτσια του διεθνή άσου της Αγγλίας.

Όπως και να ‘χει, η Λιντς αποχωρίζεται έναν ήρωα της πόλης του Γιόρκσαϊρ, ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα από την ομάδα και έναν παίκτη που την βοήθησε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 17 χρόνια. Όμως αυτή είναι η Πρέμιερ Λιγκ και πρέπει να το συνηθίσει…

Στράτος Μαρίνος