Κάλβιν Φίλιπς: Η χειραψία του Πεπ, ο Γκρίλις και το κενό του Φερναντίνιο

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν περίμενε το Euro του περασμένου καλοκαιριού για να διαπιστώσει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι ο Κάλβιν Φίλιπς. Απλά επειδή ορισμένα πράγματα έχουν το δικό τους timing, έκανε... περίπου δυο χρόνια ν' αποφασίσει την κίνησή του. Και τώρα μπορεί να κερδίσει δυο τριγώνια με ένα σμπάρο για το αγωνιστικό του πλάνο.  



Κάλβιν Φίλιπς: Η χειραψία του Πεπ, ο Γκρίλις και το κενό του Φερναντίνιο

Ο Άγγλος χαφ αναμένεται να μετακινηθεί από την Λιντς στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι ποσού που μαζί με τα μπόνους θα φτάσει στα 45-50 εκατομμύρια λίρες. Ο διεθνής μέσος που ήταν εξαιρετικός και στη συνεργασία του με τον Ντέκλαν Ράις στο Euro του καλοκαιριού, έχοντας επιδείξει τις αρετές του στη διατήρηση της θέσης του, την βαρύνουσας σημασίας παρουσία του στο κέντρο, αλλά και την συνεισφορά του στη δημιουργία με τις κάθετες μπαλιές, θα γίνει λείαν συντόμως «πολίτης».

Ο Πεπ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον ποδοσφαιριστή εδώ και αρκετό καιρό. Απλά προφανώς περίμενε τη στιγμή που θα τον είχε πραγματικά ανάγκη, ώστε να κάνει την κίνηση και να τον πάρει στο Μάντσεστερ. Όσο ο Φερναντίνιο ήταν παρών στο ρόστερ και όσο ο Ρόδρι ήταν μαζί με τον Βραζιλιάνο... βράχος, ο Φίλιπς ήταν αχρείαστος. Δεν θα έβρισκε σίγουρη θέση στα σχέδια του Καταλανού κόουτς. Κι αφού ο Άγγλος παρέμεινε στην Λιντς όσο τα «παγώνια» διατηρούνται στην Πρέμιερ Λιγκ, τόσο κρατούσε πάνω του το βλέμμα του Γκουαρδιόλα.

Πίσω στο 2020 ο Κάλβιν Φίλιπς είχε προκαλέσει τρομερή εντύπωση στον κόουτς της Σίτι, ο οποίος λίγο μετά από παιχνίδι των δύο ομάδων είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και του είχε δείξει την αναγνώριση για την απόδοσή του, με την χειραψία που τελικά... ήταν γεμάτη νόημα. Ο Πεπ ήθελε να κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό του παίκτη, να του βάλει την ιδέα της συνεργασίας στο μυαλό και τώρα που βρέθηκε η ευκαιρία, ο Καταλανός έκανε την κρούση και πέτυχε!

 

 

Παράλληλα, ο Γκουαρδιόλα ίσως και να σκέφτηκε πως με την προσθήκη του Κάλβιν στο ρόστερ, θα μπορούσε να πάρει τα πάνω του και ο Τζακ Γκρίλις. Ο διεθνής χαφ που θα φορέσει την γαλάζια φανέλα, έχει εξαιρετική σχέση με την ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά των Πρωταθλητών.

Και από τη στιγμή που ο παίκτης των 100 εκατομμυρίων έκανε μια τρύπα στο νερό στην πρώτη του σεζόν στο «Etihad», ίσως ν' αποκτήσει ένα εξτρά κίντηρο αυτή τη στιγμή για περισσότερη αυτοπεποίθηση και όρεξη στο χορτάρι προκειμένου να δικαιώσει τον Γκουαρδιόλα για την επιλογή του να τον πάρει μαζί του.

 

 

Η αποχώρηση του Φερναντίνιο που μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα και έχει αποφασίσει να επαναπατριστεί, σίγουρα αποτελεί ένα τέλος εποχής για την Σίτι, με τον πολύπειρο χαφ να έχει πανηγυρίσει τίτλους στην σύγχρονη, χρυσή εποχή της ομάδας του Μάντσεστερ, ωστόσο, το κενό αυτό θα καλυφθεί. Η ηλικία, η «δίψα» και η ποιότητα του Κάλβιν Φίλιπς μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αυτό που χάνει από τον Φερναντίνιο, όμως, έχει ήδη παρθεί η απόφαση και για την επέκταση του συμβολαίου του Ρόδρι.

Αν παραμείνει και ο Μπερνάρντο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Σίτι θα έχει τις κατάλληλες βοήθειες για να μάθει τα δεδομένα μιας ομάδας που σε μόνιμη βάση διεκδικεί και κατακτά τον τίτλο.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης