Μπέκαμ: «Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ με στήριξε μετά την κόκκινη του '98, το γκολ με την Ελλάδα έφερε τη συγχώρεση» (vids)

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανέλυσε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για εκείνον μετά την αποβολή στο ματς της Αγγλίας με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του '98. Στάθηκε στην στήριξη που είχε από τον Φέργκιουσον και τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ και σχολίασε πως η συγχώρεση από το αγγλικό έθνος ήρθε για εκείνον όταν σκόραρε εις βάρος της Ελλάδας για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2002.  



Μπέκαμ: «Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ με στήριξε μετά την κόκκινη του '98, το γκολ με την Ελλάδα έφερε τη συγχώρεση» (vids)

Ο «Μπεκς» έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση όπου ήταν το κεντρικό πρόσωπο και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη δεχθεί ερώτηση για την ταμπέλα του «προδότη» που του κόλλησαν μετά την κόκκινη κάρτα στο ματς με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998...

«Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ και ο Σερ Άλεξ ήταν οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μου εκείνη την περίοδο. Όλα έγιναν δύσκολα. Κάθε ματς εντός κι εκτός έδρας ήταν πολύ δύσκολο για εμένα προσωπικά. Με βοήθησαν να ξεπεράσω εκείνη τη στιγμή. Όταν πήγαινα προς το κόρνερ για να εκτελέσω την στατική φάση και η εξέδρα σηκωνόταν στο πόδι και με χειροκροτούσε, τότε αυτό βοηθούσε. Ήξερα ότι έπρεπε να χαμηλώσω το κεφάλι και να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Όχι για ν' αποδείξω κάτι στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά για ν' αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορούσα να βρίσκομαι στο κορυφαίο επίπεδο και ότι άξιζα να είμαι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσο για τη στιγμή της απόλυτης λύτρωσης, μια τετραετία αργότερα στο «Ολντ Τράφορντ» στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε να πει:

«Αισθάνθηκα πως επιτέλους ήρθε η συγχώρεση απ' ολόκληρο το έθνος μετά από αυτό που είχα κάνει τέσσερα χρόνια νωρίτερα και την αποβολή μου απέναντι στην Αργεντινή. Με συγχώρεσαν οι οπαδοί κάθε ομάδας. Ήταν τόσο σημαντικό το παιχνίδι και τόσο ιδιαίτερη η στιγμή. Ήμουν και ο αρχηγός της Αγγλίας σ' εκείνο το παιχνίδι...».

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης