Μανέ – Σαλάχ – Φιρμίνο ή MSN της Μπαρτσελόνα; (vids)

Οι τριπλέτες αυτές έμειναν στην ιστορία. Κάποια στιγμή έσπασαν γιατί όλα τα καλά έχουν κι ένα τέλος, ώστε να υπάρξει μια νέα αρχή. Ο Σαντιό Μανέ αποχώρησε από τη Λίβερπουλ αφήνοντας κενό στην ψυχή και το... τρίπτυχο της επιτυχίας των «κόκκινων», όπως κάποτε το ένιωσε ο Μέσι βλέποντας σταδιακά τους Νεϊμάρ και Σουάρες ν' αποχωρούν. Ποια τριάδα ήταν καλύτερη;  



Μανέ – Σαλάχ – Φιρμίνο ή MSN της Μπαρτσελόνα; (vids)

Η Λίβερπουλ περνάει σε νέα εποχή. Έχοντας ήδη επενδύσει σε Ζότα και Ντίας, αποκτήθηκε φέτος και ο Ντάργουιν Νούνιες για την επίθεση ως «απάντηση» στον Χάαλαντ που μετακινήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι, με αποτέλεσμα ο Κλοπ να έχει πλέον στα χέρια του ένα ρόστερ που και από άποψη ηλικιών, είναι γεμάτο... λαμπρό μέλλον.

Ο Σαντιό Μανέ έπειτα από μια εξαετία με την κόκκινη φανέλα έριξε τους τίτλους τέλους μετακομίζοντας στην Μπάγερν Μονάχου για νέες προκλήσεις, γνωρίζοντας πως αποτελεί έναν από τους καλύτερους που πέρασαν από τη Λίβερπουλ στη σύγχρονη εποχή της ομάδας. Κατέκτησε τα πάντα και μαζί με τους Φιρμίνο και Σαλάχ επί πέντε χρόνια σχημάτισαν μια από τις πιο... deadly, όπως χαρακτηρίζονται, τριπλέτες για τα γκολ.

Στη διάρκεια των ετών που συνεργάστηκαν ο Σενεγαλέζος, ο Βραζιλιάνος και ο Αιγύπτιος, πέτυχαν όλοι μαζί 338 τέρματα για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, το οποίο και οδήγησαν σε τίτλους, τελικούς, μεγάλες στιγμές και στην απόλυτη ανάδειξη ως μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα, κάποτε, είχε μια αντίστοιχη τριάδα που ήταν... φλόγα. Ασταμάτητη, δίχως να μπορεί να την κατευνάσει κανείς. Σκόραραν όπως ήθελαν, όποτε ήθελαν, πανηγύριζαν με τα πιο πλατιά χαμόγελα και ήταν ένα πραγματικό παρεάκι. Οι Μέσι – Νεϊμάρ – Σουάρες έμειναν στην ιστορία ως το MSN που έκανε... χαμό, οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν στα καλύτερά τους, όμως, κάποια στιγμή άρχισε κι αυτή η τριπλέτα να σπάει.

Πρώτος ο Νεϊμάρ με τα 220 εκατομμύρια της Παρί, έπειτα ο Ουρουγουανός που έμεινε ελεύθερος και έφυγε για την Ατλέτικο όπου στέφθηκε Πρωταθλητής Ισπανίας, ενώ, πλέον και ο Μέσι είναι εκτός Βαρκελώνης αποφασίζοντας να συνεχίσει στο Παρίσι από το περασμένο καλοκαίρι. Εκείνη η τριάδα σε τρία χρόνια συνύπαρξης και... απόλυτου εκφοβισμού κάθε αντιπάλου, είχε σκοράρει 364 φορές!

Ποια πιστεύετε ότι ήταν η καλύτερη τριπλέτα; Οι «κόκκινοι» ή οι «μπλαουγκράνα»;


Κώστας Ζάλιαρης