Η ευκαιρία του Φίλιπς να λάμψει και η Αγγλία που δεν είναι… Λιντς!

Με την απουσία του Ντέκλαν Ράις από τα χαφ της Αγγλίας, ο Κάλβιν Φίλιπς είχε την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στο ανασταλτικό κομμάτι ωστόσο, το σύστημα της Αγγλίας δεν είναι αυτό που γνωρίζει και τον έκανε να λάμψει με την φανέλα της Λιντς.



Η ευκαιρία του Φίλιπς να λάμψει και η Αγγλία που δεν είναι… Λιντς!

Η Ουγγαρία είχε 5 σουτ σε ολόκληρη την αναμέτρηση απέναντι στην Αγγλία, ωστόσο, κατάφερε να πετύχει 4 τέρματα και να διασύρει το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθκεϊτ, που γνώρισε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία του έθνους έπειτα από 94 χρόνια.

Πέρα από την κακή εικόνα στο επιθετικό κομμάτι , τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους Ούγγρους, με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας να χαρακτηρίζεται τουλάχιστον προβληματική.

Ειδικότερα στον χώρο του κέντρου, εκεί που ο Κάλβιν Φίλιπς ήταν ο μοναδικός καθαρός «κόφτης» και είχε ως στόχο να κλείσει τους διαδρόμους και να ανακόψει τους επιθετικούς των Μαγυάρων πριν βρεθούν μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, όπως δηλαδή κάνει και με την φανέλα της Λιντς.

Ωστόσο, η εθνική Αγγλίας δεν έχει ουδεμία σχέση με την ομάδα του Δυτικού Γιόρκσαϊρ και ο μέσος των «παγωνιών» το κατέστησε σαφές από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης με τους Ούγγρους.

Στο πρώτο γκολ έχει χάσει τον Σάλαι που τελειώνει ολομόναχος την φάση στο δεύτερο δοκάρι ενώ στο δεύτερο τέρμα που δέχεται ο Ράμσντεϊλ «επέλεξε» να μην απομακρύνει και να κρατήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να την χάσει και να δεχτεί η ομάδα του το γκολ.

Συνολικά, ήταν από τους χειρότερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας μόλις 9 από τις 18 μονομαχίες εδάφους ενώ δεν κατάφερε να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι, όπως κάνει υπό τις οδηγίες του Τζέσι Μαρτς και νωρίτερα με τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Η ευκαιρία του να λάμψει όντας ο μοναδικός καθαρός αμυντικός χαφ πήγε στράφι, ο κόσμος τον αποδοκίμασε για την εμφάνισή του και είναι σίγουρο πως έβαλε την Μάντσεστερ Σίτι σε δεύτερες σκέψεις μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι «πολίτες» για τον μέσο από το Γιόρκσαϊρ.

Στράτος Μαρίνος