Κριστιάνο: Κορυφαίος στα νιάτα του, κορυφαίος και τώρα που... τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν

«Πατημένα» 37, με απόφαση να επιστρέψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πολλούς συναισθηματικούς λόγους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε με τα γκολ, τα βραβεία και την συμμετοχή του στην κορυφαία 11άδα της Πρέμιερ Λιγκ από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, πως όσοι τον αμφισβήτησαν, του έδωσαν... δύναμη.  



Κριστιάνο: Κορυφαίος στα νιάτα του, κορυφαίος και τώρα που... τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν

Η ανακοίνωση της καλύτερης 11άδας της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 από την PFA, το βράδυ της Πέμπτης, είχε τον CR7, ως τον μοναδικό εκπρόσωπο της πολύ κακής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δίπλα του στην επιθετική τριπλέτα βρέθηκαν οι Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Κριστιάνο την σεζόν 2005-2006, στα... ντουζένια του, με ορμή, νεανικό ενθουσιασμό και με επιθυμία να πιάσει όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές κορυφές, είχε συμπεριληφθεί στην κορυφαία 11άδα της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Τότε, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, το ονειρευόταν, το στόχευε, όμως, δεν θα μπορούσε ίσως ούτε να φανταστεί πόσα πράγματα θα είχε πετύχει εν έτει 2022.

Και φέτος, στα 37 του, είναι ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους της πιο δύσκολης και της καλύτερης Λίγκας της Ευρώπης. Με 18 γκολ στην χειρότερη Γιουνάιτεντ της Πρέμιερ Λιγκ με τη χειρότερη επίδοση στη βαθμολογία και στο παθητικό τερμάτων, χάνοντας την 4άδα για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατέκτησε πλέον τα περισσότερα βραβεία «καλύτερος του μήνα» στο πρωτάθλημα. Έχει πάρει τα περισσότερα βραβεία του κορυφαίου του μήνα στην ομάδα του και φυσικά αναδείχθηκε στον σύλλογο του Μάντσεστερ ως ο καλύτερος όλων.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων», πέτυχε το καλύτερο γκολ της σεζόν για την Γιουνάιτεντ και τώρα βρέθηκε και στους κορυφαίους 11 της Πρέμιερ.

Και όλα αυτά σε ένα σύνολο που... τον έκανε αρκετές φορές ν' απορεί με όσα έβλεπε από τους γύρω του.

Λοιπόν; Καλός ο Κριστιάνο;

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης