Ο «πενηντάρης» Κέιν ξεπέρασε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και έσωσε τους Άγγλους!

Βρέθηκε μία ανάσα από την δεύτερη σερί ήττα της, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά άπαντες είχαν ξεχάσει πως η Αγγλία έχει στο ρόστερ της τον Χάρι Κέιν. Ο επιθετικός της Τότεναμ ευστόχησε στο πέναλτι του 88ου λεπτού, ισοφάρισε σε 1-1 την Γερμανία και έφτασε τα 50 γκολ με την φανέλα της χώρας του, ξεπερνώντας τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον!



Ο «πενηντάρης» Κέιν ξεπέρασε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και έσωσε τους Άγγλους!

Είχαν να χάσουν δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από το 2018. Η εικόνα τους στο EURO του 2020, έκανε την Αγγλία να θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε λίγες ημέρες από τώρα στο Κατάρ. Ωστόσο, το 2022 δεν πηγαίνει καλά μέχρι τώρα για τα «τρία Λιοντάρια», καθώς ξεκίνησαν με ήττα από την Ουγγαρία τις υποχρεώσεις τους στο Nations League, αλλά το σερί εν τέλει δεν συνεχίστηκε. Διότι τώρα, ο Χάρι Κέιν αποφάσισε να «γράψει» ξανά ιστορία!

Αναλυτικότερα, το πρώτο σουτ στο ματς ήρθε από τον Κάι Χάβερτς στο 1ο λεπτό, με τους Άγγλους να μην μπαίνουν καλά στο ματς, καθώς δευτερόλεπτα μετά, παραχώρησαν και το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης, έπειτα από ασυνεννοησία.

Η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον Χάρι Κέιν στο 7’, και από εκεί και πέρα το ματς ισορρόπησε πλήρως. Σε ένα πολύ ωραίο πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ από Γερμανία και Αγγλία, οι δύο ομάδες είχαν τρομερό ρυθμό και η αναμέτρηση είχε ένα στυλ «run and gun», με τους Μουσιάλα και Χόφμαν να βρίσκονται πολύ κοντά στο 1-0, ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Σάκα νικήθηκε από τον Νόιερ στο 45+1’ και στο 45+4’ ο επιθετικός της Άρσεναλ σούταρε, αλλά «έξυσε»  το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί μπήκαν πάλι πιο δυνατά και αυτό απέφερε καρπούς με τον Χόφμαν να νικάει τον Πίκφορντ στο 50’ για να σηκώσει στο πόδι το Μόναχο για να πανηγυρίσει το 1-0. Μάλιστα, στο 69’ ο τερματοφύλακας της Έβερτον κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, πιάνοντας τρομερό σουτ του Μίλερ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαγκουάιρ στο 75’ πήγε να πετύχει ένα πολύ φιλόδοξο γκολ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που δυσκόλεψε τον Νόιερ, ο οποίος ένα λεπτό απέτρεψε με τρομερά αντανακλαστικά τον Κέιν από την ισοφάριση και από το 50ο γκολ της καριέρας του με την φανέλα της χώρας του.

Το ματς «έσβησε» όσο περνούσε ο χρόνος και το 1-0 φαινόταν πως θα διατηρηθεί μέχρι τέλους, αλλά λογαριάζαμε χωρίς τον Χάρι Κέιν.

Ο Άγγλος κέρδισε πέναλτι, με τους Γερμανούς να διαμαρτύρονται για οφσάιντ, το εκτέλεσε ο ίδιος και με τα 50 γκολ που έφτασε, ξεπέρασε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό αν τρία λεπτά μετά, στις καθυστερήσεις, δεν είχε «πιάσει» αέρα!

Δημήτρης Μανάκος