Αγγλία-Γερμανία: Η ώρα της μεγάλης κόντρας και οι θετικές μνήμες των «τριών λιονταριών»! (vids)

Η Αγγλία ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με την Γερμανία στο Μόναχο για πρώτη φορά έπειτα από 21 χρόνια για την αναμέτρηση του Nations League και το England365 ανατρέχει στο παρελθόν για να σας θυμίσει τις μεγάλες νίκες των «τριών λιονταριών» απέναντι στην «Die Mannschaft».



Αγγλία-Γερμανία: Η ώρα της μεγάλης κόντρας και οι θετικές μνήμες των «τριών λιονταριών»! (vids)

Ντέρμπι από τα παλιά αναμένεται το βράδυ της Τρίτης στην Αλιάνζ Αρίνα, καθώς η Γερμανία υποδέχεται την Αγγλία για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Nations League, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται στο Μόναχο έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια και έναν θρίαμβο των «τριών λιονταριών» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ωστόσο, το ζευγάρι έχει προσφέρει αρκετά παιχνίδια που έχουν μείνει στην ιστορία με την Αγγλία να δίνει παράσταση επί γερμανικού εδάφους, να επιστρέφει από την κόλαση αλλά και να παίρνει μεγάλη νίκη σε τελική φάση Euro.

Η «πεντάστερη» Αγγλία και το σόου του Όουεν

Το ημερολόγιο έγραφε 1η Σεπτεμβρίου του 2001 και η Αγγλία ταξίδευε στο Μόναχο για την αναμέτρηση απέναντι στους Γερμανούς σε ένα παιχνίδι που έψαχνε μόνο την νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Μουνιτάλ του 2002.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον αφού είδε τον Γιάνκερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 6ο λεπτό και τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο ματς. Ωστόσο, μέχρι το ημίχρονο, τα «τρία λιοντάρια» είχαν ανατρέψει το εις βάρος τους σκορ με τα τέρματα των Όουεν και Μπέκαμ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-1.

Στην επανάληψη, συνέχισαν την κυριαρχία τους με τον Όουεν να πετυχαίνει ακόμη δύο τέρματα ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του, προτού ο Χέσκεϊ διαμορφώσει το τελικό 5-1 στο 74ο λεπτό. Για την ιστορία, η Αγγλία προκρίθηκε στο Μουνιτάλ χάρη σε ένα φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο 90+3’ απέναντι στην Ελλάδα.

Το comeback μέσα στο Βερολίνο με την υπογραφή του Ντάιερ

Τον Μάρτιο του 2016, η Αγγλία με προπονητή τον Ρόι Χόντσον, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο για μία φιλική αναμέτρηση ξεχωριστή από τις άλλες με 72.000 κόσμο να γεμίζει το Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ προηγήθηκε λίγο πριν το ημίχρονο με τον Κροος και πήρε αέρα δύο τερμάτων με τον Μάριο Γκόμες στο 57’. Ωστόσο, τα «τρία λιοντάρια» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Κέιν με υπέροχη κίνηση και εξαιρετικό τελείωμα μείωσε σε 2-1 προτού ο Βάρντι ισοφαρίσει με το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.

Η μεγάλη ανατροπή ήταν προ των πυλών, με την Αγγλία να πιέζει συνεχώς για να βρει το νικητήριο γκολ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Χέντερσον βρέθηκε στην γωνία για να εκτελέσει το κόρνερ. Ο 22χρονος τότε Ντάιερ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια των δύο ομάδων.

Η νίκη στο Euro που έδωσε ελπίδες ακόμη και για το τρόπαιο

Πριν από περίπου έναν χρόνο, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι για την φάση των 16 του Euro 2020, με το Γουέμπλεϊ να είναι κατάμεστο και τους Άγγλους να θέλουν να δουν μία επική πρόκριση απέναντι στην Γερμανία που μόλις είχε προκριθεί από το γκρουπ του θανάτου με Πορτογαλία, Ουγγαρία και Γαλλία.

Ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας στην διοργάνωση, Ραχίμ Στέρλινγκ, έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 75ο λεπτό βάζοντας φωτιά στο στάδιο και δίνοντας ελπίδες στον κόσμο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0, έδωσε την πρόκριση στα «τρία λιοντάρια» που εν τέλει θα έφταναν μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, εκεί που ηττήθηκαν από την Ιταλία στην διαδικασία των πέναλτι.

 

Στράτος Μαρίνος