Αν αυτή η Λίβερπουλ δεν μπορέσει να σταματήσει το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ποια ομάδα θα καταρρίψει τον… μύθο της «Βασίλισσας»;

Μετράμε αντίστροφα για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Λίβερπουλ συναντά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, έχοντας ως στόχο να «σπάσει» ένα απίθανο σερί των Μαδριλένων. Ένα σερί που δεν τους θέλει να χάνουν στο τελευταίο ματς πριν από το τρόπαιο στο Champions League. Αν ούτε αυτή η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν τους σταματήσει, ποια μπορεί να το κάνει;  



Αν αυτή η Λίβερπουλ δεν μπορέσει να σταματήσει το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ποια ομάδα θα καταρρίψει τον… μύθο της «Βασίλισσας»;

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η Λίβερπουλ συναντά την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League και στοχεύει στην 3η της κατάκτηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον 21ο αιώνα και την 7η συνολικά.

Απέναντί της βεβαίως βρίσκεται η «master» του θεσμού. Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, η μοναδική ομάδα που το έχει πάρει τρεις φορές συνεχόμενες και ο σύλλογος με ένα ειδικό βάρος φανέλας που δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον στον κόσμο. Οι προκρίσεις της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι άλλωστε το αποδεικνύουν.

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έχασε με 1-0 στις καθυστερήσεις στο πρώτο ματς και πήγε στην ανάπαυλα της ρεβάνς και πάλι πίσω στο σκορ. Εν συνεχεία, επικράτησε με 3-1 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ και στον επαναληπτικό, είδε τους «μπλε» να την διαλύουν, με το ρολόι να δείχνει 85’ και εκείνοι να  την κερδίζουν με 3-0 και να βρίσκονται με το ένα πόδι στα ημιτελικά.

Μία… έμπνευση του Λούκα Μόντριτς όμως ήταν και πάλι αρκετή. Ο Ροντρίγκο το έκανε 3-1, στην παράταση εμφανίστηκε ο Καρίμ Μπενζεμά και η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε ξανά, δίχως να το καταλάβει κανείς, στους «4» του θεσμού.

Ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ουδείς μπορεί να περιγράψει τι συνέβη στα 210 λεπτά που έλαβαν χώρα ανάμεσά τους, με την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση, στο Μπερναμπέου, μιας και η Ρεάλ βρήκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις της συνάντησης, καθηλώνοντας ξανά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Στο έξτρα μισάωρο, βρήκε και πάλι γκολ ο Καρίμ Μπενζεμά και η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί που δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην εποχή του Champions League.

Και συναντά την Λίβερπουλ! Την καλύτερη πιθανώς ομάδα των «κόκκινων» που έχει υπάρξει ποτέ, αν αναλογιστούμε πως το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ είναι η μοναδική αγγλική ομάδα, που έφτασε να παίζει όσα ματς ήταν διαθέσιμα σε μία σεζόν, έχοντας κατακτήσει το FA Cup και το Λιγκ Καπ, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, με τον ίδιο τρόπο. Στην διαδικασία των πέναλτι, σε μία σεζόν που σαφώς δεν θα ξεχάσει ούτε ο Κώστας Τσιμίκας, καθώς ευστόχησε στο τελευταίο και χάρισε το πρώτο FA Cup στην ομάδα του μετά από 16 χρόνια.

Στην Premier League οι «κόκκινοι» βρέθηκαν επίσης μία ανάσα από το να την κατακτήσουν. Επέστρεψαν από το -14 του Ιανουαρίου, έφεραν την διαφορά στον πόντο και αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε προβεί σε μία επική ανατροπή απέναντι στην Άστον Βίλα, το «τρεμπλ» θα ήταν γεγονός.

Ακόμη και έτσι όμως, η εντυπωσιακή ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να το πραγματοποιήσει. Αρκεί να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσαν η Γιουβέντους (1998, 2017) η Βαλένθια (2000), η Μπάγερ Λεβερκούζεν (2002), η Ατλέτικο Μαδρίτης (2014-2016) και η ίδια πριν από τέσσερα χρόνια.

Δηλαδή να την κερδίσουν, καθώς οι Μαδριλένοι είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Champions League με τόσους τελικούς και τόσες κατακτήσεις. Μιλάμε λοιπόν για μία πρόκληση και κάτι… παραπάνω.

Η Λίβερπουλ στο Παρίσι έχει μία μοναδική ευκαιρία να «γράψει» ιστορία. Αν δεν τα καταφέρει, απλώς ο μύθος της Ρεάλ Μαδρίτης θα γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο. Για να είμαστε ακριβείς, αν ούτε αυτή η έκδοση της Λίβερπουλ, δεν μπορέσει να βάλει κάτω την ισπανική ομάδα στον τελικό του Champions League, ποια ομάδα και σε πόσα χρόνια θα το καταφέρει;

Δημήτρης Μανάκος