Λίβερπουλ: Η κατάκτηση του Champions League θα της αποφέρει 110 εκατομμύρια ευρώ!

Σημαντικά τα οικονομικά κέρδη για την Λίβερπουλ από την φετινή πορεία της ως τον τελικό του Champions League...



Λίβερπουλ: Η κατάκτηση του Champions League θα της αποφέρει 110 εκατομμύρια ευρώ!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στον τελικό του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου (28/5, 22:00). Οι «κόκκινοι» είναι ένα βήμα μακριά από την 7η κούπα τους στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς και από σχεδόν 110 εκατομμύρια ευρώ! Όσο είναι δηλαδή το μέγιστο ποσό που μπορούν να εξασφαλίσουν ως χρηματικό έπαθλο από την UEFA.

Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ εξασφάλισε 15 εκατομμύρια ευρώ από την είσοδό της στους ομίλους του Champions League, ενώ για κάθε νίκη της σε αυτή τη φάση καρπώθηκε σχεδόν 3 εκατομμύρια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ολοκλήρωσε με έξι στα έξι τις υποχρεώσεις της στον όμιλο απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν και Πόρτο, και έτσι το bonus νικών ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια.

Η UEFA επιβράβευσε με 9,5 εκατομμύρια την ομάδα του Μερσεϊσάιντ για την συμμετοχή της στα νοκ-άουτ, ενώ για τις προκρίσεις σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό εξασφάλισε κατά σειρά 11, 12 και 15,5 εκατομμύρια.

Αν η Λίβερπουλ επικρατήσει της Ρεάλ και κατακτήσει το τρόπαιο, τότε θα λάβει ακόμα 4,5 εκατομμύρια ως έπαθλο, συν 3 έξτρα από την συμμετοχή στο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Επιπλέον, η UEFA μοιράζει ένα ποσό σε κάθε ομάδα ανάλογα με τον συντελεστή, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τις επιδόσεις των ομάδων τα τελευταία 10 χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από αυτόν οι «κόκκινοι» θα επωφεληθούν με 22,7 εκατομμύρια.

Έτσι, το συνολικό ποσό που έχει εξασφαλίσει σίγουρα η Λίβερπουλ ως τώρα είναι 102,7 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα φτάσει στα 110,2 αν το τρόπαιο καταλήξει στην αγγλική ομάδα. Φυσικά, στα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, καθώς και το μερίδιο που θα λάβει από την UEFA για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην Premier League.

Βασίλης Βασιλείου