Τζακ Γκρίλις, μήπως αδικείς τον εαυτό σου;

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, ο Τζακ Γκρίλις, δεν έχει φανεί αντάξιος των προσδοκιών στην πρώτη του χρονιά στο «Έτιχαντ» παρά την κατάκτηση της Premier League και αυτό ίσως να οφείλεται… στον τρόπο ζωής του.  



Τζακ Γκρίλις, μήπως αδικείς τον εαυτό σου;

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κατάφερε στο τέλος να διατηρήσει τα σκήπτρα ως πρωταθλήτρια Αγγλίας, όμως ο 26άχρονος μεσοεπιθετικός που μετακινήθηκε το καλοκαίρι από την Άστον Βίλα έναντι 100 εκατομμυρίων δεν έχει βρει τα «πατήματά» του, στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Δίχως αμφιβολία, ο «Super Jack» είναι ένας από τους πιο θεαματικούς ποδοσφαιριστές στο «Νησί» και λατρεύεται σχεδόν από κάθε φίλαθλο της χώρας, ειδικά όταν αγωνίζεται με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Τρανό παράδειγμα το EURO, εκεί όπου όταν περνούσε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή ο κόσμος περίμενε πάντα κάτι παραπάνω από αυτόν και ο ίδιος με την σειρά του δεν απογοήτευε.

Βέβαια, τη φετινή χρονιά στο Μάντσεστερ η κατάσταση για τον ίδιο δεν πήγε βάσει πλάνου. Σε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τα γαλάζια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα έξι φορές και οι δημιουργίες του που οδήγησαν σε γκολ ήταν μόλις τέσσερις.

Συγκριτικά, πέρσι στους «χωριάτες» σκόραρε επτά φορές και μοίρασε 12 ασίστ σε 27 παιχνίδια!

Όπως είναι λογικό, στην Αγγλία προσπαθούν αρκετοί να βρουν το λόγο που υπήρξε αυτή η πτώση. Σαφώς και από την μία πλευρά οι «citizens» έχουν πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς στο ρόστερ τους, όπως οι Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογκάν, Μαχρέζ αλλά και τον Στέρλινγκ, έτσι λοιπόν ο χρόνος συμμετοχής και οι «αριθμοί» περιορίζονται.

Όμως, η «ρίζα» του προβλήματος φαίνεται να οφείλεται κυρίως στο τρόπο ζωής του με πολλαπλά περιστατικά που οι κάμερες τον έχουν καταγράψει να είναι μεθυσμένος, να τρακάρει υπό την επήρεια αλκοόλ και να αναζητεί την διασκέδαση ακόμα και σε καιρούς αγωνιστικής περιόδου

Ίσως από τη νέα χρονιά να «αναγεννηθεί» και να βρει τον παλιό καλό εαυτό του, αλλά πάντα υπάρχει και η «ανησυχία» ότι ο Γκρίλις μπορεί να είναι άλλη μία περίπτωση ταλέντου που χάνει την πορεία του στη μέση της διαδρομής…

Φοίβος Πεφάνης