Ο Κονατέ ονειρεύεται το Τσάμπιονς Λιγκ, στο γήπεδο όπου μικρός περνούσε απ' έξω κλωτσώντας μπάλα από εφημερίδες!

Ο Ιμπραΐμα Κονατέ καταφέρνει στην πρώτη του σεζόν στη Λίβερπουλ να φτάσει μέχρι την πηγή του... γάργαρου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού νερού και θέλει σαν τρελός να «ξεδιψάσει» με το τρόπαιο. Και μάλιστα, να το κάνει στην πόλη όπου μεγάλωσε, στο γήπεδο όπου περνούσε απ' έξω ως πιτσιρικάς, κλωτσώντας μπάλα από σελίδες εφημερίδων...  



Ο Κονατέ ονειρεύεται το Τσάμπιονς Λιγκ, στο γήπεδο όπου μικρός περνούσε απ' έξω κλωτσώντας μπάλα από εφημερίδες!

Ο διεθνής με την κ-21 της εθνικής ομάδας της Γαλλίας είναι απίστευτα ευγνώμων για όσα του έχει φέρει η ζωή και η καριέρα του.

Και ειδικά από τη στιγμή που φόρεσε την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ, έχει ζήσει τις μεγάλες επιτυχίες της Λίβερπουλ με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Αγγλίας, φτάνοντας και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το όνειρο του quadruple χάθηκε, το τρεμπλ είναι ακόμα εφικτό με την πιθανή αναρρίχηση στην κορυφή της Ευρώπης και ο Κονατέ θυμάται ότι: «Μικροί δεν είχαμε χρήματα για να δούμε μεγάλα ματς στα εντυπωσιακά γήπεδα της Γαλλίας. Δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε σε κανονικά γηπεδάκια. Ήμασταν χαρούμενοι που απλά παίζαμε μπάλα στους δρόμους, ακόμα και με μπάλες από σελίδες εφημερίδων, είτε με κουτάκια».

Τώρα, επιστρέφει στην πόλη του φωτός, στο «Stade de France», έχοντας μεγαλώσει απλά μερικά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο όπου το βράδυ του Σαββάτου θ' αναδειχθεί ο νέος Πρωταθλητής Ευρώπης.

Κώστας Ζάλιαρης