Οι ευρωπαϊκοί τελικοί έγιναν η χαρά του Under … (vids)

Πέντε έγιναν πλέον οι ευρωπαϊκοί τελικοί σε διασυλλογικό επίπεδο δίχως να καταφέρει κάποια ομάδα να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, με την Ρόμα να παίρνει το πρώτο ιστορικά Europa Conference League χάρη στο εκπληκτικό, αλλά και κάπως τυχερό, γκολ του Τζανιόλο στο πρώτο ημίχρονο.  



Οι ευρωπαϊκοί τελικοί έγιναν η χαρά του Under … (vids)

Οι «τζιαλορόσι» του Μουρίνιο, των Σμόλινγκ, Μκιταριάν, Πελεγκρίνι, Τζανιόλο, Ρουί Πατρίσιο και των υπόλοιπων παιδιών, πανηγύρισαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου της αιώνιας πόλης.

Το 1-0 επί της Φέγενορντ το βράδυ της Τετάρτης στα Τίρανα ήταν αρκετό για να χαρίσει στον special one ακόμα μια ευρωπαϊκή κούπα και να κάνει το 5/5 στους μεγάλους τελικούς στην καριέρα του.

Ωστόσο, αυτό που γίνεται πλέον κατανοητό, είναι πως οι ομάδες προσέχουν πάρα πολύ όταν φτάνει η στιγμή της διεκδίκησης ενός τροπαίου και οι τελικοί πλέον κρίνονται στην πιο μικρή λεπτομέρεια...

Πριν από το Ρόμα – Φέγενορντ, το φετινό Γιουρόπα Λιγκ κρίθηκε στα πέναλτι μετά το 1-1 της Άιντραχτ με την Ρέιντζερς, ενώ πέρυσι, η Τσέλσι πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ μονάχα με το γκολ του Χάβερτς απέναντι στην Σίτι (1-0).

Η Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Βιγιαρεάλ σε κανονική διάρκεια και παράταση για να ηττηθεί τελικά στα πέναλτι, ενώ, το 2020 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα, σημειώθηκε μονάχα το γκολ του Τσούπο – Μότινγκ για την Μπάγερν κόντρα στην Παρί.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης