Το ρολόι σταματά στην Βαρκελώνη και η Γιουνάιτεντ γυρνά από την… κόλαση σε 102 δευτερόλεπτα! (vid)

Πέρασαν 23 χρόνια από την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν Μονάχου. Ποια αναμέτρηση; Δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι. Ήταν ένας τελικός, που πιθανότατα δεν θα ξαναδούμε ποτέ. Αλλά καλύτερα να μην λέμε «ποτέ». Γιατί έτσι λέγαμε, πριν εμφανιστεί ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και διαψεύσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!



Το ρολόι σταματά στην Βαρκελώνη και η Γιουνάιτεντ γυρνά από την… κόλαση σε 102 δευτερόλεπτα! (vid)

«Πιστεύαμε στον εαυτό μας. Πίστευα στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου. Φυσικά δεν πίστευα ότι είχε τελειώσει. Ερχόμενος τότε ήξερα ότι ήταν κουρασμένοι και ότι είχα περισσότερες πιθανότητες να σκοράρω», είχε αναφέρει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα σε έναν… ακραίο τελικό Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρασαν 23 χρόνια από τότε. Από το ματς που κανείς δεν θα ξεχάσει, εξαιτίας μίας ανεπανάληπτης ανατροπής μέσα σε 102 δευτερόλεπτα που έφερε το τρόπαιο στους «κόκκινους διαβόλους» και διαφήμισε το άθλημα που λατρεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης είχε φορέσει τα καλά του και ήταν έτοιμο να υποδεχθεί το ζευγάρι του μεγάλου τελικού. Η Μπάγερν Μονάχου των Καν, Ματέους και Γιάνκερ, τίθονταν αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των Γκιγκς, Μπέκαμ και Σταμ. Φαβορί σε τελικούς Champions League δύσκολα «βαφτίζεται» κάποιος, συνεπώς το προβάδισμα των Γερμανών με τον Μάριο Μπάσλερ μόλις στο 6ο λεπτό, δεν προξένησε εντύπωση.

Όλα έδειχναν πως το γκολ της ομάδας του Ότμαρ Χίτσφελντ θα ήταν αρκετό. Το ρολόι έδειχνε 90 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχνε ανορθόδοξα το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Έβλεπες το ματς και έλεγες «αποκλείεται». Πάλι, συνέχεια, πάντα, στο τέλος θα… κερδίζουν οι Γερμανοί. Όχι όμως τον Μάιο του 1999. Όχι τότε. Διότι τότε, ένας Νορβηγός πέρασε μέσα σε 102 δευτερόλεπτα, στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ναι, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ! Αρχικά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράιαν Γκιγκς κάνει το σουτ, η μπάλα φτάνει στον Τέντι Σέριγχαμ και οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφαρίζουν σε 1-1.

Παράταση; Για πρώτη φορά μετά τον τελικό του 1995-96; Ούτε τώρα! Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ εκμεταλλεύεται την ασίστ του Σέριγχαμ και ολοκληρώνει μία από τις πιο τρελές ανατροπές στην ιστορία του αθλήματος. Από την κόλαση στον παράδεισο στην κυριολεξία, σε ένα ματς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ δεν μας επέτρεψε να το ξεχάσουμε!

Δημήτρης Μανάκος