Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μόνο καλό είναι πως τελείωσε η σεζόν…

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ίσως να πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες σεζόν τους, καθώς τερμάτισαν στην 6η θέση και δεν κατέκτησαν κάποιο τρόπαιο, αλλά η διχόνοια που υπήρξε στο σύλλογο τη φετινή χρονιά ήταν ακόμα χειρότερη…



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μόνο καλό είναι πως τελείωσε η σεζόν…

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται την τελευταία αγωνιστική της Premier League στο «Σέλχαρστ Παρκ» με στόχο να νικήσει, να εξασφαλίσει την 6η θέση και να τελειώσει μία δραματική χρόνια έστω με μία θετική νότα. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ ηττάται με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας, υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή, Έρικ Τεν Χαγκ, που βρισκόταν στις εξέδρες.

Βέβαια, για το καλό της, αυτή η ήττα δεν σήμαινε απολύτως τίποτα, μιας και την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα των «μπέμπηδων» και έχασε και εκείνη με 3-1 από την Μπράιτον. Με συνέπεια, να μην στέλνει την Γιουνάιτεντ στο UEFA Europa Conference League.

Θα άλλαζε κάτιΠολύ πιθανά όχι, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο είναι η διχόνοια. Ή τουλάχιστον αυτό είναι που «βγαίνει» προς τα έξω. Όταν μία ομάδα φτάνει σε τέτοιο επίπεδο δυστυχώς έχει ακουμπήσει «πάτο». Είναι αρκετές οι φορές τη φετινή σεζόν που οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ έπραξαν λανθασμένα, τα χειρότερα δυνατά χρονικά σημεία. Με «κερασάκι» στη τούρτα τις χειρονομίες του Έντινσον Καβάνι σε μία μερίδα οπαδών στον τελευταίο του αγώνα με τα κόκκινα. 

Υπάρχει φως στο τούνελΝαι, κι όμως υπάρχει. Ναι, κι όμως οι αθλητές που έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη κριτική κατά καιρούς (π.χ Μαγκουάιρ, Ντε Χέα) δείχνουν το σωστό δρόμο με τη «γενναιότητά» τους να αγωνίζονται και να βγαίνουν ως αρχηγοί της ιστορικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο παρά τις τραγικές επιδόσεις και παρά το αβέβαιο μέλλον που υπάρχει για μια θέση στη μελλοντική ομάδα. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο ό,τι και αν γίνει σε μία αναμέτρηση να φταίνε μονάχα συγκεκριμένα άτομα και αυτά να προσπαθούν για το καλύτερο, με «εμπόδιο» τις στενάχωρες συνθήκες που υπάρχουν γύρω από το όνομά τους. 

Θέμα χρόνου είναι η αναγέννηση αυτού του συλλόγου, απλά κάποιες φορές οι «ήρωες» είναι αφανείς, κάποιες φορές το ρουά ματ το κάνει κάποιος που δεν περιμένεις. Πάντοτε να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις, ας είναι και λίγα, όπως τόνισε και ο Ντε Χέα προς τους φιλάθλους, «Πολλοί ήσασταν δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Γιουνάιτεντ θα γυρίσει». 

Φοίβος Πεφάνης