Η Σίτι τον Γκρίλις, η Λίβερπουλ τον Μπόουεν; Γιατί όχι;

Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζάροντ Μπόουεν από την Γουέστ Χαμ μετά την εκπληκτική σεζόν με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, την ώρα που στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν τα ονόματα των Τσάμπερλεϊν και Μιναμίνο.



Η Σίτι τον Γκρίλις, η Λίβερπουλ τον Μπόουεν; Γιατί όχι;

Η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε 100 εκατ. λίρες το περασμένο καλοκαίρι για να αποκτήσει τον Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα. Η μεταγραφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη αλλά ούτε και μία λάθος απόφαση, καθώς ο Άγγλος επιθετικός ήταν σίγουρο πως θα χρειαστεί χρόνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να υιοθετήσει το στυλ παιχνιδιού των πρωταθλητών Αγγλίας.

Στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ, η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη, με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ να μοιάζει επιτακτική ανάγκη μετά το χαμένο πρωτάθλημα και το παραλίγο «quadruple». Ωστόσο, ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει και ένας από τους στόχους του Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη κεντρίσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Τζάροντ Μπόουεν που «έβγαλε» μάτια την φετινή σεζόν με την φανέλα της Γουέστ Χαμ σε Αγγλία και Ευρώπη και λίγο έλειψε να χαρίσει ένα πρωτάθλημα στους «ρεντς» πετυχαίνοντας εκείνα τα δύο γκολ απέναντι στην Σίτι, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Ο Άγγλος επιθετικός, που ελπίζει να βρεθεί στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τις αναμετρήσεις των «τριών λιονταριών» στο Nations League, κατάφερε να πετύχει 18 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις ενώ μοίρασε και 13 ασίστ, πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Η Γουέστ Χαμ είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο ομάδες. Από την μία, υπάρχει ο φόβος πως ο παίκτης δεν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα πλάνα του Κλοπ ή δεν θα βρει χώρο σε ένα ρόστερ με τεράστια ποιότητα στο επιθετικό τρίτο.

Από την άλλη, οι εμφανίσεις του δεν αφήνουν περιθώρια στην Λίβερπουλ να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είναι λίγοι οι «μνηστήρες» που θέλουν διακαώς τον 25χρονο επιθετικό στην ομάδα τους.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Mirror», θέλουν τους «ρεντς» να έχουν προτείνει ανταλλαγή είτε του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν είτε του Τακούμι Μιναμίνο και επιπλέον χρήματα για να επιτευχθεί η συμφωνία, ωστόσο, ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποιο σημείο των διαπραγματεύσεων βρίσκονται οι δύο ομάδες.

Στράτος Μαρίνος