Ο Τομόρι βάδισε στα βήματα του Τιάγκο Σίλβα και πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Μίλαν! (vid)

Η Μίλαν κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 11 χρόνια στην Ιταλία, με τον Φικάγιο Τομόρι να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στους «ροσονέρι», ακολουθώντας τα βήματα του Τιάγκο Σίλβα πίσω στο 2011.



Ο Τομόρι βάδισε στα βήματα του Τιάγκο Σίλβα και πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Μίλαν! (vid)

Η Μίλαν δεν άφησε περιθώρια στην συμπολίτισσα Ίντερ και νικώντας με 3-0 από το ημίχρονο κόντρα στην Σασουόλο, κατέκτησε το πρώτο της «scudetto» έπειτα από 11 χρόνια.

Βασικός και αναντικατάστατος σε ολόκληρη την φετινή πορεία των «ροσονέρι» ήταν ο Φικάγιο Τομόρι που εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την μεταγραφή του από την Τσέλσι το περασμένο.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε σε 31 από τα 38 παιχνίδια πρωταθλήματος κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του σε 18 από αυτά. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας την φετινή σεζόν ενώ ήταν ο παίκτης που κατέγραψε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ομάδα.

Πριν από 11 χρόνια, στην τελευταία κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μίλαν, τα περισσότερα λεπτά τα είχε καταγράψει ένας άλλος κεντρικός αμυντικός. Ο λόγος για τον 26χρονο τότε, Τιάγκο Σίλβα που είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να μην δεχθεί γκολ, βλέποντας την εστία της να παραβιάζεται μόλις 24 φορές.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αγωνίστηκε στην Τσέλσι παρέα με τον Τομόρι, με τον νεαρό στόπερ να υιοθετεί αρκετά από τα πράγματα που παρατηρούσε πάνω στον έμπειρο συμπαίκτη του, που πλέον τον βοήθησαν στο να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην Ιταλία.

Το μόνο που μένει για τον Άγγλο αμυντικό είναι να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις και να κερδίσει την πρώτη του κλήση στην εθνική Αγγλίας για κάποια μεγάλη διοργάνωση, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 να βρίσκεται λίγους μήνες μακριά.

 

Στράτος Μαρίνος