Λιντς: Αν χάσει… χάνεται!

Η Λιντς είναι αναγκασμένη να πάρει την νίκη απέναντι στην Μπρέντφορντ την τελευταία αγωνιστική αν θέλει να έχει ελπίδες για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, περιμένοντας ένα «στραβοπάτημα» της Μπέρνλι.



Λιντς: Αν χάσει… χάνεται!

Ενενήντα λεπτά. Τόσα την χωρίζουν από την παραμονή ή τον υποβιβασμό. Η Λιντς που ανέβηκε από την Τσάμπιοσιπ την σεζόν 2020-2021 και αμέσως εντυπωσίασε με την εικόνα της, τερματίζοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας, τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Είτε θα πέσει κάτω, είτε θα «ρίξει» την Μπέρνλι. Όπως και να ‘χει, στην τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Τζέσι Μαρτς χρειάζεται μόνο το τρίποντο απέναντι στην Μπρέντφορντ, στο Κομιούνιτι, αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή. Ακόμη και έτσι, η μάχη της ουράς δεν κρίνεται από εκείνη αλλά από το αποτέλεσμα των «κλάρετς» κόντρα στην Νιούκαστλ.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόπαλες στους 35 βαθμούς, ωστόσο, η ομάδα του Μάικ Τζάκσον έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα «παγώνια» και χρειάζεται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα για να μείνει εκείνη στην κατηγορία.

Οι μάχες σε Τερφ Μουρ και Κομιούνιτι αναμένεται να είναι δραματικές, με την Λιντς να «πεθαίνει» για το παιχνίδι και την Μπέρνλι να έχει την βοήθεια του κόσμου της για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στις «καρακάξες» που έχουν αποδείξει πως είναι μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας μετά την έλευση του Έντι Χάου και των μεταγραφών που έκαναν οι νέοι ιδιοκτήτες.

 

Στράτος Μαρίνος