«Μπλε» το Κύπελλο Σκωτίας – Το πήρε η Ρέιντζερς στην παράταση, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Μπορεί πριν από μερικές ημέρες η Ρέιντζερς να μην κατάφερε να κατακτήσει το Europa League για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, όμως το ίδιο δεν συνέβη και με το Κύπελλο Σκωτίας! Η ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ επικράτησε με 2-0 της Χαρτς στην παράταση και έφτασε στην κατάκτηση, για πρώτη φορά μετά το 2009!



«Μπλε» το Κύπελλο Σκωτίας – Το πήρε η Ρέιντζερς στην παράταση, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ρέιντζερς κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Σκωτίας, όμως φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ακόμη και αν έχασε το πρωτάθλημα δικαίως από την Σέλτικ και παρά το γεγονός πως έμοιαζε να έχει αδειάσει ψυχολογικά και σωματικά μετά τον χαμένο τελικό Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου έπαιξε 120 λεπτά και ηττήθηκε στην «ρώσικη» ρουλέτα των πέναλτι.

Ωστόσο, οι «μπλε» δεν θα μπορούσαν σε μία ιστορική, πλην όμως μεταβατική σεζόν για αυτούς, να μείνουν… άτιτλοι. Βρέθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας απέναντι στην Χαρτς και είχαν την «χρυσή» ευκαιρία να φτάσουν στην 34η κατάκτησή τους και πρώτη μετά την σεζόν 2008-09!

Και τα κατάφεραν. Κυριάρχησαν σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, αλλά αδυνατούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το ίδιο δεν θα μπορούσε να συμβεί για δεύτερη συνεχόμενη παράταση.

Το σκορ άνοιξε στο 94ο λεπτό με τον Τζακ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ράιτ «κλείδωσε» τον τίτλο για την ομάδα του, έπειτα από ασίστ του Κεντ. Η Χαρτς ολοκλήρωσε το ματς δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια και το τελικό 2-0, σηματοδότησε το πρώτο τρόπαιο της Ρέιντζερς στον θεσμό την τελευταία δεκαετία!

Αυτό βάφτηκε «μπλε» και ο Τζόνι φαν Μπρόνκχορστ πραγματοποίησε κάτι που δεν μπόρεσε ούτε ο Στίβεν Τζέραρντ, που τερμάτισε αήττητος την περσινή σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος