Επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια στην Championship η Σάντερλαντ!

Είναι γεγονός! Η Σάντερλαντ επέστρεψε στην Championship, καθώς επικράτησε με 2-0 της Γουίκομπ στο Wembley, κάνοντας τους οπαδούς της να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς! Οι «μαύρες γάτες» υπερασπίστηκαν το προβάδισμά που πήραν από νωρίς, βρήκαν και δεύτερο γκολ στο φινάλε και θα ξαναβρεθούν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά μετά το 2018!



Επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια στην Championship η Σάντερλαντ!

Πέρασαν πέντε σεζόν από την τελευταία φορά που η Σάντερλαντ αγωνιζόταν στην Championship και υποβιβαζόταν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, σε μία τραγική σεζόν, όπου την βρήκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς και 80 γκολ παθητικό σε 46 ματς!

Ωστόσο, η «μαύρη» εκείνη η μέρα και η νίκη απέναντι στην Γουλβς με 3-0, ενώ αποχαιρετούσε την κατηγορία, πλέον είναι και επίσημα παρελθόν! Οι «μαύρες γάτες» επικράτησαν με 1-0 της Γουίκομπ στο Wembley και επέστρεψαν στην Championship, ωθώντας στο απόλυτο «ξέσπασμα» του οπαδούς τους, που μετέτρεψαν το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο «τελικός» σε… Στάδιο του Φωτός!

Το σκορ άνοιξε από νωρίς, στο 12ο λεπτό, ο Έμπλεντον, με το 6ο του γκολ εντός του 2022, έπειτα από ασίστ του Πρίτσαρντ και έπειτα, όπως ήταν λογικό, η Γουίκομπ ξεκίνησε να πιέζει.

Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πανύψηλο Σαμ Βόουκς, αλλά ο έμπειρος, πρώην επιθετικός της Μπέρνλι και της Στόουκ, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Πάτερσον από κοντά, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Με το πέρασμα του χρόνου, η Σάντερλαντ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έφτασε μέχρι και το 75ο λεπτό να είναι χωρίς τελική προσπάθεια, ενώ η Γουίκομπ αναζητούσε όλο και πιο έντονα το γκολ ισοφάρισης!

Ο Στιούαρτ όμως έκανε το 2-0 στο 79και η «σεμνή» τελετή έλαβε τέλος!

Η Σάντερλαντ επέστρεψε στην Championship μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ η Γουίκομπ δεν μπόρεσε να γυρίσει άμεσα στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, στο «Last Dance» του Ακινφενουά, που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90’, με την φανέλα της!

Δημήτρης Μανάκος