Καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ ο Φόντεν για δεύτερη σερί χρονιά! (vids)

Ο Φιλ Φόντεν πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά με την Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της σεζόν, κάνοντας το back to back μετά και την περσινή κυριαρχία του.



Καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ ο Φόντεν για δεύτερη σερί χρονιά! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ένα τρίποντο μακριά από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και ένας από τους λόγους που έχει καταφέρει να βρίσκεται σε αυτή την θέση είναι ο Φιλ Φόντεν.

Ο 21χρονος επιθετικός διανύει εξαιρετική σεζόν, μετρώντας 9 γκολ και 5 ασίστ σε 27 συμμετοχές, ξεπερνώντας τους αριθμούς της περσινής σεζόν. Για αυτό το λόγο, αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, νικώντας μεταξύ άλλων τους Μέισον Μάουντ, Ντέκλαν Ράις και Μπουκαγιό Σακά που ήταν επίσης υποψήφιοι.

Παρότι έχασε τον πρώτο μήνα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «πολιτών» λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι, ο Φόντεν επέστρεψε άμεσα και απέδειξε πως αποτελεί ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Λίγκας και ένας σημαντικός παράγοντας για την πορεία της Σίτι, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στράτος Μαρίνος