Στην Premier League και του χρόνου η Έβερτον, εξακολουθεί να ελπίζει η Μπέρνλι! (vid)

Τα είδε όλα η Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά στο τέλος «λυτρώθηκε», ωθώντας σε ξέσπασμα τους οπαδούς της που μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Κρίσταλ Πάλας, έφερε το ματς σε ισορροπία και με το γκολ του Κάλβερτ Λιούιν και το τελικό 3-2, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην Premier LeagueΤην ίδια ώρα, η Μπέρνλι άντεξε στο «Βίλα Παρκ», έφυγε με το 1-1 και συνεχίζει να ελπίζει!



Στην Premier League και του χρόνου η Έβερτον, εξακολουθεί να ελπίζει η Μπέρνλι! (vid)

Όπως και στη μάχη της κορυφής, έτσι και σε αυτήν του υποβιβασμού, κάθε σενάριο μπορεί να γίνει ρεαλιστικό. Από τη μία έχουμε τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ να διεκδικούν το πρωτάθλημα και από την άλλη την Μπέρνλι και την Λιντς να παλεύουν για την παραμονή τους.

Μία θα πάρει τον τίτλο και μία θα σωθεί, με αμφότερες περιπτώσεις να μην είναι δεδομένες. Ωστόσο, η Έβερτον δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον σε καμία από τις δύο κατηγορίες, καθώς με την επική της ανατροπή κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία!

Συγκεκριμένα, μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ με 3-2 στο «Γκούντισον Παρκ», ήρθε και το «σοκ» του πρώτου ημιχρόνου από την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά, που βρήκε δύο γκολ σε διάστημα 14ων λεπτών!

Ο Ματετά άνοιξε το σκορ στο 20’ με ωραία κεφαλιά, στην «καρδιά» της περιοχής και εν συνεχεία ο Αγιού πέτυχε το πρώτο του εκτός έδρας γκολ στην Premier League μετά από δύο χρόνια και έκανε το 2-0 για τους εντυπωσιακούς «αετούς».

Παρόλα αυτά, αυτοί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να πετούν ψηλά με την απίστευτη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Κιν μείωσε στο 54ο λεπτό με σεντερφορίσιο γκολ μετά από απίστευτο κοντρόλ εντός περιοχής και έδωσε πνοή στα «ζαχαρωτά».

Εν συνεχεία, ο Πίκφορντ κράτησε όρθια την Έβερτον στις προσπάθειες των Ματετά και Σλουπ από το 63’ μέχρι το 65΄, για να επέλθει μία επική ανατροπή!

Το 2-2 έγινε με αρκετή δόση τύχης από τον φορμαρισμένο Ριτσάρλισον στο 75’ και 10 λεπτά μετά, το «Γκούντισον Παρκ» μπήκε κυριολεκτικά… μέσα στο γήπεδο! Η Έβερτον βρήκε και τρίτο γκολ με τον Κάλβερτ Λιούιν και με το τελικό 3-2, παρέμεινε στην Premier League και την επόμενη σεζόν, ούσα πλέον αδιάφορη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Άρσεναλ!

Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι τα έδωσε όλα στο «Βίλα Παρκ», πάλεψε πολύ, αλλά δεν ήταν και πάλι αρκετό! Ο Μπαρνς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, στη μοναδική τελική της προσπάθεια στον στόχο, από τα «11» βήματα, αλλά το 1-0 του πρώτου μέρους, δεν εξασφάλισε το τρίποντο στην ομάδα του Μάικλ Τζάκσον!

Το σύνολο του Στίβεν Τζέραρντ δεν παράτησε το ματς, μιας και ήταν το τελευταίο εντός έδρας της σεζόν και βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 48ο λεπτό, έπειτα από απίθανη πάσα του ΜακΓκιν και σουτ του Μπουεντία μέσα από την περιοχή!

Ακολούθησε πίεση των γηπεδούχων, με τον Γουότκινς να χάνει φοβερή ευκαιρία στο 74’΄, αλλά η μεγαλύτερη στιγμή άνηκε στον Βέργκοστ, τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’!

Ο Ολλανδός επιθετικός αστόχησε μπροστά από τον Μαρτίνεθ, η Μπέρνλι έμεινε και με «10», μιας και ο Λόουτον αποβλήθηκε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του και πλέον πάει να παίξει για την παραμονή της στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, κόντρα στη Νιούκαστλ!

Δημήτρης Μανάκος