Τα κατορθώματα του Μιναμίνο «απαντούν» στους επικριτές του!

Ο Τακούμι Μιναμίνο δέχεται αυστηρή κριτική για την παρουσία του στην Λίβερπουλ, μην έχοντας καταφέρει να κερδίσει μία θέση στο αρχικό σχήμα, ωστόσο, τα γκολ που έχει πετύχει στην φετινή σεζόν αποδεικνύουν πως ο Ιάπωνας είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ.  



Τα κατορθώματα του Μιναμίνο «απαντούν» στους επικριτές του!

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Τακούμι Μιναμίνο παίρνει μεταγραφή από την Ζάλτσμπουργκ στην Λίβερπουλ μετά από μία εκπληκτική σεζόν με την αυστριακή ομάδα. Μετά τον δανεισμό του στην Σαουθάμπτον, ο Ιάπωνας επιστρέφει την φετινή σεζόν στο Άνφιλντ για να παλέψει για μία θέση στην αρχική ενδεκάδα χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για μία αποτυχημένη μεταγραφή του Κλοπ και για έναν παίκτη που δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στην καλύτερη Λίγκα του κόσμου. Ωστόσο, οι αριθμοί στου στην φετινή σεζόν αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο Μιναμίνο έχει κατακτήσει ήδη δύο τρόπαια με τους «ρεντς», αυτά του FA Cup και του Λιγκ Καπ, παίζοντας σημαντικό ρόλο και στις δύο διοργανώσεις. Με 7 γκολ, 4 στο FA και 3 στο Λιγκ Καπ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και των δύο θεσμών, οδηγώντας την ομάδα του προς τα δύο τρόπαια.

Συνολικά, φέτος, μετράει 10 γκολ σε 9 συμμετοχές που έχει βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα, αριθμός που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος παίκτης της Λίβερπουλ. Μάλιστα, ακόμα και όταν αγωνίζεται λίγο είναι σημαντικός για την ομάδα του, καθώς μετράει 1 γκολ ανά 100,9 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος είτε ως εξτρέμ είτε ως ένας «ελεύθερος» playmaker μπροστά από τους χαφ.

Ο Ιάπωνας έχει πετύχει σημαντικά τέρματα μέσα στην χρονιά, όπως εκείνο στο παιχνίδι με την Λέστερ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ στο 90+5’ που έστειλε το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι και έφερε εν τέλει την πρόκριση στους «ρεντς».

Οι αριθμοί του μέσα στην σεζόν αλλά και η άρνηση του να πάει δανεικός την Λιντς τον Ιανουάριο, όχι μόνο αποδεικνύουν πως θέλει να βρίσκεται μέσα στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ αλλά και πως αξίζει να βρίσκεται σε αυτά, παρά τα σχόλια των επικριτών του.

 

 

 

Στράτος Μαρίνος