Τσέλσι: Μια 10ετία από την επική κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο (vids)

Η μοίρα του Ντρογκμπά, η μελέτη του Τσεχ για τα πέναλτι, η απίστευτη τροπή που πήρε για την Τσέλσι μια σεζόν που έμοιαζε χαμένη στα μισά της. Σαν σήμερα, 19 Μαΐου του 2012, οι «μπλε» του Λονδίνου κόντρα... στα πάντα, κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ σε εχθρικό έδαφος με θρίαμβο απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο.  



Τσέλσι: Μια 10ετία από την επική κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο (vids)

Μετά την ήττα με σκορ 3-1 από τη Νάπολι στην Ιταλία, τις «παλιοσειρές» στον πάγκο να γελούν με τον Βίλας – Μπόας και την αλλαγή προπονητή με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο ως υπηρεσιακό κόουτς, κανείς δεν θα μπορούσε να ποντάρει ούτε ένα ευρώ στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η σεζόν 2011-2012 για την Τσέλσι.

Κι όμως, οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν της Νάπολι στον εντός έδρας επαναληπτικό με το τελικό 4-1 στην παράταση, έπειτα πέταξαν εκτός την Μπενφίκα, στη συνέχεια ήρθε το μαγικό φινάλε της ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά και την 19η του Μάη, η αγγλική ομάδα φιλοξενήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν.

Στην έδρα του αντιπάλου, ακόμα κι αν χιλιάδες οπαδοί της Τσέλσι ήταν παρόντες, γινόταν εύκολα κατανοητό πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία όταν παίζεις τελικό στο «σπίτι» του συνδιεκδικητή.

Κι όμως, τελικά ήταν γραμμένο στ' αστέρια. Ο Ντρογκμπά ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε με μαγική κεφαλιά, ο Τσεχ απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπεν στην παράταση για να κρατήσει το 1-1 και στη διαδικασία των πέναλτι ξανά ο θρύλος από την Ακτή Ελεφαντοστού ευστόχησε στο φινάλε για το έπος. «Είχα παρακολουθήσει από το 2007 τα πέναλτι της Μπάγερν και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως έπεσα σωστά σε κάθε εκτέλεση των παικτών της Μπάγερν» αποκάλυψε ο Τσεχ σε βίντεο της Τσέλσι για εκείνη τη μέρα.

Θυμηθείτε τις τρομερές στιγμές του τελικού που διεξήχθη ακριβώς πριν από μια 10ετία:

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης