Τι θα συμβεί με τους δανεικούς της Άρσεναλ που εντυπωσιάζουν;

Οι δανεικοί των «κανονιέρηδων» πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις στις ομάδες τους αλλά όπως φαίνεται οι περισσότεροι θα γυρίσουν πίσω στο Λονδίνο για να παλέψουν για μία θέση στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. 



Τι θα συμβεί με τους δανεικούς της Άρσεναλ που εντυπωσιάζουν;

Η Άρσεναλ βρίσκεται μία ανάσα από την επιστροφή της στους ομίλους του UEFA Champions League, χάρη στην πολύ καλή ομαδική λειτουργία που υπάρχει στον σύλλογο και το κίνητρο να βρεθεί στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για μία ακόμα φορά.

Βέβαια, οι καλές εμφανίσεις της ομάδας έχουν επισκιάσει τις επιδόσεις των δανεικών της, οι οποίοι πραγματικά πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους. Με ένα από τα μεγαλύτερα όπλα τον Γουίλιαμ Σαλιμπά της Μαρσέιγ, ο οποίος βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αμυντικός στο γαλλικό πρωτάθλημα, βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει ανέπαφη την εστία της 24 φορές από τις 49 που βρέθηκε φέτος στο βασικό σχήμα του Χόρχε Σαμπάολι και οι «κανονιέρηδες» τον περιμένουν πως και πως πίσω για να στελεχώσει τους Γκάμπριελ Μαγκαλάες, Μπεν Γουάιτ και Ρομπ Χόλντινγκ στην άμυνα. 

Παρόμοια και οι Ρις Νέλσον – Έκτορ Μπεγερίν, έχουν βγάλει «ασπροπρόσωπους» τους προπονητές των Φέγενορντ και Ρεάλ Μπέτις, με τον πρώτο να έχει στείλει την ομάδα του στον τελικό του UEFA Europa Conference League και τον δεύτερο να έχει συμβάλλει στην ιστορική κατάκτηση του Copa Del Rey επί της Βαλένθια. Αμφότεροι εκτός απροόπτου θα γυρίσουν στο «Έμιρεϊτς» για να αρπάξουν την νέα ευκαιρία που τους δίνεται ή να δοθούν εκ νέου δανεικοί ή πωληθούν. 

Τέλος, ο δικός μας Ντίνος Μαυροπάνος που κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του στην Bundesliga πιθανότατα θα αποκτηθεί από την Στουτγκάρδη που θα ενεργοποιήσει την ρήτρα αγοράς των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τους «βιόλα» που ετοιμάζονται να αγοράσουν τον Λούκας Τορέιρα για ένα ποσό που θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ. 

Φοίβος Πεφάνης