Άρσεναλ: Η 17η Μαΐου, ο «βραχνάς» του Αρσέν Βενγκέρ! (video)

Μια ημερομηνία, δύο ευρωπαϊκοί τελικοί, δύο ήττες. Στην καριέρα του στην Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ μέτρησε αρκετούς τίτλους. Ωστόσο αυτός που έλειψε περισσότερο από όλους, ήταν ένας ευρωπαϊκός. Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν σε δύο τελικούς στην αρχή της χιλιετίας, όμως και οι δύο είχαν κοινό παρονομαστή την... 17η Μαΐου!  



Άρσεναλ: Η 17η Μαΐου, ο «βραχνάς» του Αρσέν Βενγκέρ! (video)

Αναμφίβολα, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο ξεκίνημα του μιλένιουμ. Το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έπαιζαν εκείνη την εποχή οι «κανονιέρηδες» ήταν αξεπέραστο, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση της Premier League χωρίς ήττα σε σεζόν 38 αγώνων, ένα σερί που σταμάτησε στους 49! Ωστόσο, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ομάδα του Λονδίνου δεν είχε την ίδια τύχη με τις εγχώριες.

Αρχής γενομένης από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1999/2000, οι «κανονιέρηδες» είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στους ευρωπαϊκούς τίτλους, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην Πάρμα το 1994. Η πορεία στο θεσμό πετυχημένη για την Άρσεναλ, αφού κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό, αποκλείοντας κατά σειρά Ναντ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Βέρντερ Βρέμης και Λανς.

Στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης η ομάδα του Βενγκέρ βρήκε μπροστά της την Γαλατάσαραϊ. Η τούρκικη ομάδα στον απόηχο των επεισοδιακών ημιτελικών κόντρα στην Λιντς, όπου μάλιστα δολοφονήθηκαν δύο Άγγλοι οπαδοί, είχε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα από την χώρα της που θα σηκώσει ευρωπαϊκό τίτλο.

Διαβάστε το θέμα στο bnsports.gr