Ένα 17χρονο παιδί «γκρέμισε» την ομοφοβία και άνοιξε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στο βρετανικό ποδόσφαιρο!

Ο 17χρονος Τζέικ Ντάνιελς έγινε ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία μετά από 30 χρόνια και το θάρρος του μπορεί να εμπνεύσει ακόμη περισσότερο κόσμο να «συνθλίψει» τα στερεότυπα και την ομοφοβία.



Ένα 17χρονο παιδί «γκρέμισε» την ομοφοβία και άνοιξε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στο βρετανικό ποδόσφαιρο!

Γίνεται ένα παιδί 17 χρονών να γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο; Φυσικά και γίνεται και το απέδειξε περίτρανα ο Τζέικ Ντάνιελς. Ο 17χρονος επιθετικός της Μπλάκπουλ, αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος και έγινε μόλις ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που κάνει come-out στην Μεγάλη Βρετανία μετά τον Τζάστιν Φασάνου το 1990.

«Γνώριζα σε όλη μου τη ζωή πως είμαι γκέι, ωστόσο, τώρα βρήκα την δύναμη να το αποκαλύψω», ανέφερε στον φακό του SkySports ο Ντάνιελς και εκατομμύρια άνθρωποι έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για αυτό.

Σε μία κοινωνία δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις και ομοφοβία. Αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ποδόσφαιρο. Η ιδιότητα ενός ανθρώπου δεν καθορίζεται από το φύλο και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Δεν έχει σημασία αν είσαι λευκός, έγχρωμος, στρέιτ ή γκέι όταν είσαι ποδοσφαιριστής, καθώς η δουλειά σου είναι να αγωνίζεσαι για την ομάδα σου.

Αυτή η κίνηση ενός 17χρονου παιδιού, δεν είναι απλά μία είδηση που περνάει απαρατήρητη. Δεν είναι άγνωστο πως αρκετοί αθλητές φοβούνται να μιλήσουν για την σεξουαλική τους προτίμηση καθώς πιστεύουν πως μπορεί να κριθούν για αυτό. Ο επιθετικός της Μπλάκπουλ δεν φοβήθηκε, μίλησε και πλέον είναι ένα είδωλο για τον αθλητισμό στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ντάνιελς άνοιξε τον δρόμο για πολλούς συναδέλφους του που μέχρι σήμερα αδυνατούσαν να μιλήσουν για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να γράψει ιστορία στο βρετανικό ποδόσφαιρο για τον πιο σωστό λόγο.

 

Στράτος Μαρίνος