Η ευκαιρία του Μάουντ να «σπάσει» την κατάρα του Γουέμπλεϊ!

Η Τσέλσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του FA Cup και ο Μέισον Μάουντ θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη σε τελικό στο συγκεκριμένο στάδιο έπειτα από 5 ανεπιτυχείς προσπάθειες στο παρελθόν.



Η ευκαιρία του Μάουντ να «σπάσει» την κατάρα του Γουέμπλεϊ!

Η φετινή του χρονιά είναι εκπληκτική. Με 13 γκολ και 16 ασίστ σε 51 εμφανίσεις, ο Μέισον Μάουντ αποδεικνύει πως μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των ηγετών της Τσέλσι στα επόμενα χρόνια, παρότι διανύει το 23ο έτος της ηλικίας του. Απόψε, θα βρεθεί στο Γουέμπλεϊ για να βοηθήσει τους «μπλε» να κλείσουν την χρονιά κατακτώντας το τρόπαιο του FA Cup απέναντι στην Λίβερπουλ. Ωστόσο, η κατάρα που τον κυνηγά δεν θα κάνει το έργο του εύκολο.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έχει καλές αναμνήσεις  από τελικούς στο συγκεκριμένο στάδιο τα τελευταία χρόνια. Ως παίκτης έχει αγωνιστεί σε 5 περιπτώσεις, χωρίς όμως να αποχωρεί με το χαμόγελο μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Η αρχή έγινε στον τελικό των play-off ανόδου της Τσάμπιονσιπ, όταν αγωνιζόταν δανεικός στην Ντέρμπι Κάουντι το 2019. Τότε είχε γνωρίσει την ήττα με 2-1 από την Άστον Βίλα προτού επιστρέψει στο Λονδίνο για την Τσέλσι.

Ένα χρόνο αργότερα, στον τελικό του FA Cup απέναντι στην Άρσεναλ, ο 21χρονος τότε Μάουντ είδε την ομάδα του να δέχεται την ανατροπή με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και να χάνει το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της.

Το ίδιο συνέβη και ένα χρόνο αργότερα, απέναντι στην Λέστερ, με τις «αλεπούδες» να κάνουν την έκπληξη και να επικρατούν με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου, με τους «μπλε» να φεύγουν για μία ακόμη φορά απογοητευμένοι.

Το καλοκαίρι του 2021, ο τελικός του Euro 2020 φιλοξενείται στο Γουέμπλεϊ με την Αγγλία να «υποδέχεται» την Ιταλία και τον Μέισον Μάουντ να βρίσκεται στην αρχική σύνθεση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, τα «τρία λιοντάρια» γνωρίζουν την ήττα στην διαδικασία των πέναλτι και η κατάρα του μεσοεπιθετικού της Τσέλσι διατηρείται.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 23χρονος χαφ είχε την ευκαιρία να «σπάσει» την κατάρα του Γουέμπλεϊ στον τελικό του Carabao Cup απέναντι στην αποψινή του αντίπαλο. Ωστόσο, ο Κέπα θα αστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι και η Λίβερπουλ θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Απόψε, ο Μάουντ έχει μία ακόμη ευκαιρία να αλλάξει την ιστορία, να κατακτήσει το FA Cup και να δώσει ένα τέλος στην «παράδοση» του Γουέμπλεϊ. Στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του, δεν έχει άλλη επιλογή από το να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και να μοιράσει χαρά στους φίλους της Τσέλσι αλλά και στον εαυτό του, διώχνοντας από πάνω του αυτή την «κατάρα».

Στράτος Μαρίνος