Η Λίβερπουλ «πάτησε» Φόρεστ και Σίτι για να φτάσει στον τελικό (vid)

Μεγάλες δοκιμασίες είχε για τη Λίβερπουλ η πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ», με τα προημιτελικά και τον ημιτελικό να την ζορίσουν, αλλά και να φανερώνουν τον χαρακτήρα που έχει χτίσει επί Κλοπ.  



Η Λίβερπουλ «πάτησε» Φόρεστ και Σίτι για να φτάσει στον τελικό (vid)

Η αρχή για τους Πρωταθλητές του 2020 στο φετινό FA Cup είχε γίνει στον 3ο γύρο απέναντι στην Σριούσμπερι, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με το τελικό 4-1. Οι φιλοξενούμενοι στο «Άνφιλντ» προηγήθιηκαν, όμως, πολύ γρήγορα όλα πήραν την τροπή που ήθελε η Λίβερπουλ για να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Στον 4ο γύρο επισκέθηκε το «άνδρο» της ομάδας του Κλοπ η Κάρντιφ κι εκεί έλαμψε με το γκολ του ο Χάρβεϊ Έλιοτ, που είχε επιστρέψει έπειτα από αρκετούς μήνες απουσίας λόγω σοβαρότατου τραυματισμού στον αστράγαλο. Το τελικό 3-1 έστειλε το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ σε νέο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Νόριτς. Τα «καναρίνια» που υποβιβάστηκαν ξανά από την Πρέμιερ Λιγκ, παρά τη μείωση του σκορ στο τελικό 2-1, δεν μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην πορεία της Λίβερπουλ προς τον τελικό.

Τα... ζόρικα ήρθαν στα δυο τελευταία ματς για τους «κόκκινους» πριν φτάσουν στον μεγάλο τελικό. Στο City Ground κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ με τον Ζότα, με αρκετή τύχη και με αρκετό ιδρώτα στη φανέλα το σύνολο του Kloppo πέρασε με το 1-0 και πήγε στο «Γουέμπλεϊ» για τον ημιτελικό με τη Σίτι.

Ένα πρώτο ημίχρονο τελειότητας με τρία γκολ έδωσαν το «εισιτήριο» για το ματς όπου διακυβεύεται ο τίτλος, παρά την αντεπίθεση που επιχείρησε η Σίτι φτάνοντας μέχρι και το 3-2 και προκαλώντας άγχος στους αντίζηλούς της.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης