Η Τσέλσι συνάντησε ζόρια εκεί που δεν το περίμενε, στο δρόμο προς τον τελικό του Κυπέλλου (vid)

Έχοντας φτάσει για τρίτη διαδοχική σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, η Τσέλσι ευελπιστεί η κατάληξη να είναι πολύ καλύτερη από αυτή των προηγούμενων ετών. Η διαδρομή μέχρι να φτάσει να διεκδικεί το τρόπαιο απέναντι στην Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ» την ζόρισε περισσότερο απ' όσο πίστευε...



Η Τσέλσι συνάντησε ζόρια εκεί που δεν το περίμενε, στο δρόμο προς τον τελικό του Κυπέλλου (vid)

Το 5-1 απέναντι στην Τσέστερφιλντ στον τρίτο γύρο του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας, ίσως ξεγέλασε τους «μπλε» που στα επόμενα εμπόδια τα οποία κλήθηκαν ν' αντιμετωπίσουν για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, χρειάστηκαν μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχία. 

Η Πλίμουθ πήγε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στον 4ο γύρο με σκοπό να ζορίσει τρομερά την ομάδα του Τούχελ και το κατάφερε έχοντας ανοίξει το σκορ και κρατώντας σθεναρή αντίσταση στα 90'. Το ματς κρίθηκε στην παράταση και η Τσέλσι προχώρησε με το τελικό 2-1. 

Στον 5ο γύρο ήταν η σειρά της Λούτον να κοντράρει με δύναμη τους φιναλίστ, οι οποίοι εν τέλει πήραν ακόμα ένα «εισιτήριο» με το τελικό 3-2. Ήταν η μέρα που λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ενημερωθεί άπαντες με την επίσημη ανακοίνωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς πως αποχωρεί από την ιδιοκτησία και πουλάει τις μετοχές του λόγω των συνεπειών του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία...

Στα προημιτελικά η Τσέλσι δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Μίντλεσμπρο εκτός έδρας και φρόντισε να παραμείνει ήρεμη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επικρατώντας 2-0, ενώ, το ίδιο σκορ διαμορφώθηκε στον ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ» με την Κρίσταλ Πάλας. 

Δείτε ένα συνοπτικό βίντεο με τη διαδρομή μέχρι τον τελικό: 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης