Σον: «Χτύπησε» τη Λίβερπουλ, νίκησε την Άρσεναλ και θέλει Τσάμπιονς Λιγκ (vid)

Ο Χέουνγκ – Μιν Σον συνεχίζει ακάθεκτος για την Τότεναμ ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ σε επίπεδο σκοραρίσματος και πετυχαίνοντας τέρματα υψίστης σημασίας για την μάχη που δίνει η ομάδα του Κόντε για την 4άδα.  



Σον: «Χτύπησε» τη Λίβερπουλ, νίκησε την Άρσεναλ και θέλει Τσάμπιονς Λιγκ (vid)

Ο Νοτιοκορεάτης βρέθηκε εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε για να κλείσει το σκορ στο μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με την Άρσεναλ, το βράδυ της Πέμπτης, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Νωρίτερα, είχε κερδίσει πέναλτι στο πρώτο μέρος, αλλά και την αποβολή του Ρομπ Χόλντινγκ, συμβάλλοντας στον μέγιστο βαθμό στη μεγαλύτερη νίκη των «σπιρουνιών» επί των «κανονιέρηδων» από το 1983.

Μάλιστα, η Τότεναμ μετράει πλέον τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα στην Άρσεναλ για πρώτη φορά από την περίοδο 1980-1982.

Ο «Σόνι», που... στεναχωρήθηκε και απογοητεύτηκε όταν έγινε αλλαγή από τον Κόντε, αλλά οι δυο τους αγκαλιάστηκαν χαμογελαστοί στο φινάλε του ματς της Πέμπτης, ήταν εκείνος χάρη στο γκολ του οποίου ουσιαστικά η ομάδα του πήρε τον βαθμό στο «Άνφιλντ» το περασμένο Σάββατο. Και τώρα έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα της ευρείας νίκη στο ντέρμπι για την 4άδα.

Τα «σπιρούνια» απέχουν έναν βαθμό από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και ξέρουν ότι δεν είναι στο χέρι τους, ωστόσο, θα συνεχίσουν να ελπίζουν στην καλύτερη δυνατή έκβαση της σεζόν.

Ο Χέουνγκ – Μιν Σον έφτασε πλέον στα 21 γκολ στη φετινή σεζόν και μάλιστα, δίχως κάποιο από αυτά να είναι με πέναλτι! Τα 21 τέρματα είναι και τα περισσότερα που έχει πετύχει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής του συλλόγου στην Πρέμιερ, με τον Μπέιλ να το έχει καταφέρει πρώτος το 2012-2013.

Αυτή τη στιγμή ο Νοτιοκορεάτης βρίσκεται στο -1 από τον Σαλάχ, κυνηγώντας φυσικά το Golden Boot, ενώ, στα 18 είναι ο Κριστιάνο και στα 15 οι Κέιν και Ντε Μπρόινε στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, έχει και 7 ασίστ, πλησιάζοντας και στην 30άρα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στο σκοράρισμα για τον σύλλογο της πρωτεύουσας. Πάντως, με αυτά τα 21 «χτυπήματα», του ανήκει πλέον ο τίτλος του κορυφαίου σκόρερ από την Ασία σε μια ποδοσφαιρική χρονιά σε ό,τι αφορά τις μεγάλες Λίγκες της Γηραιάς ηπείρου.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης