Μόνο την χρονιά του υποβιβασμού της, η Γουλβς είχε χειρότερη συγκομιδή κόντρα στο Big 6 στο «Μολινό»!

Την έκτη της και τελευταία αναμέτρηση στο «Μολινό» απέναντι σε ομάδα του Big 6 δίνει η Γουλβς κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, με το σύνολο του Μπρούνο Λάζε να ψάχνει ακόμη την πρώτη του νίκη απέναντι στους «μεγάλους», εντός έδρας, στην τρέχουσα σεζόν! Η μοναδική φορά που είχε άλλωστε χειρότερη συγκομιδή από τον έναν φετινό βαθμό, ήταν το 2011, όπου και υποβιβάστηκε!



Μόνο την χρονιά του υποβιβασμού της, η Γουλβς είχε χειρότερη συγκομιδή κόντρα στο Big 6 στο «Μολινό»!

Μπορεί η Γουλβς να μην έχει τόσο μεγάλο κίνητρο, όσο η Μάντσεστερ Σίτι, αναφορικά με την εξ΄ αναβολής αναμέτρηση απέναντι στους «πολίτες», όμως και η ιδέα πως ακόμη μπορεί να εξασφαλίσει μία θέση για το επόμενο Europa Conference League είναι σημαντική.

Κυνηγά την Γουέστ Χαμ, που… καταδιώκει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τα εντός έδρας στατιστικά του συνόλου του Μπρούνο Λάζε κόντρα στο Big 6, αποδεικνύουν πως η εν λόγω αναμέτρηση είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο.

Διότι η Γουλβς, ναι μεν έχει πανηγυρίσει σημαντικές νίκες απέναντι στους «μεγάλους» και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά καμία μέσα στο «σπίτι» της. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς στο «Μολινό» έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό (από το 0-0 με την Τσέλσι) σε 450 αγωνιστικά λεπτά!

Έχει χάσει όλα τα ματς στην κόψη του ξυραφιού (όλα στο γκολ) και δεν έχει βρει δίχτυα απέναντι σε καμία ομάδα του Big 6, όταν αυτή πηγαίνει να αγωνιστεί στην έδρα της 8ης καλύτερης ομάδας του πρωταθλήματος.

Μοιάζει οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς πως πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό» στο «Όλντ Τράφορντ» μετά από 40 χρόνια και γίνεται… χειρότερο, αν κοιτάξει κανείς τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια, εντός έδρας, απέναντι στους έξι μεγάλους!

Πέρυσι λοιπόν κέρδισε με 2-1 και την Τσέλσι και την Άρσεναλ. Πρόπερσι, είχε πανηγυρίσει στο τέλος της χρονιάς, μία τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι (3-2), με επική ανατροπή, ενώ την σεζόν 2018-19, την πρώτη δηλαδή μετά την επιστροφή της στην Premier League, είχε καταγράψει και την καλύτερή της συγκομιδή.

Κέρδισε στο 50% των εν λόγω αναμετρήσεων, με 2-1 την Τσέλσι, 3-1 την Άρσεναλ και 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συγκέντρωσε τους 9 από τους 18 διαθέσιμους βαθμούς.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ταυτίζεται η φετινή συγκομιδή της Γουλβς με αυτήν προ τετραετίας, παρά το γεγονός πως φέτος βρέθηκε μέχρι και την 6η θέση, ούσα η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League, που έχει βρεθεί τόσο ψηλά, ενώ έβαζε ακριβώς ένα γκολ ανά ματς!

Με ποια χρονιά λοιπόν μπορεί να συγκριθεί η τρέχουσα επίδοση της Γουλβς; Με την σεζόν του υποβιβασμού της, προ δεκαετίας, την σεζόν 2011-12. Τότε, δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει ούτε έναν βαθμό στο «σπίτι» της από τους έξι μεγάλους, σκόραρε μόλις μία φορά και υποβιβάστηκε ως τελευταία, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς σε 38 ματς, με πέντε νίκες και 23 ήττες.

Συνεπώς, η επικείμενη συνάντησή της με τη Μάντσεστερ Σίτι, είναι ένα ακόμη κρας τεστ για την ομάδα του Μπρούνο Λάζε, που συνηθίζει να έχει ως όπλο της το «Μολινό». Αν ηττηθεί και δεν σκοράρει ούτε στην τελευταία της ευκαιρία για φέτος, η Γουλβς θα έχει συγκεντρώσει στην έδρα της κόντρα στους «μεγάλους», έναν βαθμό περισσότερο από την χρονιά του υποβιβασμού της!

Για την ιστορία, απλώς να προσθέσουμε πως σε ολόκληρο τον 21ο αιώνα, η Γουλβς σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ στην έδρα της κόντρα στο Big 6. Φέτος, κινδυνεύει να προβεί και σε αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

Δημήτρης Μανάκος