Λουκ Έιλινγκ: Ο πιστός στρατιώτης της Λιντς την «πρόδωσε» στη χειρότερη στιγμή! (vids)

Η αποβολή του Λουκ Έιλινγκ όχι μόνο κόστισε στην Λιντς στην αναμέτρηση απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά η «αποχή» του μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν στον υποβιβασμό. Όλα αυτά από τον αρχηγό και έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του συλλόγου.



Λουκ Έιλινγκ: Ο πιστός στρατιώτης της Λιντς την «πρόδωσε» στη χειρότερη στιγμή! (vids)

Στο στρατόπεδο της Λιντς επικρατεί αισιοδοξία πως η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί και δεν θα επιστρέψει στην Τσάμπιονσιπ, εκεί που ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια πριν επιστρέψει την περασμένη σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι οπαδοί της δεν έχουν την ίδια αίσθηση, καθώς αντικρίζοντας τις εμφανίσεις της ομάδας, γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό πως τα φετινά προβλήματα δεν θα την κρατήσουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η ήττα από την Άρσεναλ και ο τρόπος που ήρθε απογοήτευσε παίκτες και φιλάθλους, όχι μόνο για τον τρόπο που δέχτηκε τα δύο τέρματα αλλά από την εμφάνισή της στα πρώτα λεπτά και την αχρείαστη αποβολή του αρχηγού της Λουκ Έιλινγκ.

Ο 30χρονος αμυντικός βρίσκεται στο σύλλογο από το καλοκαίρι του 2016 και είναι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες ανάμεσα στους φίλους της ομάδας. Ωστόσο, το σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρτινέλι και σε ένα χώρο που δεν θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος έφερε ξανά τα πάνω κάτω.

Πέρα από την έκπληξη της κίτρινης κάρτας που δέχτηκε αρχικά ο δεξιός φουλμπακ, μιας και το μαρκάρισμα «φώναζε» ότι ήταν για κόκκινη κάρτα, η αψυχολόγητη ενέργεια του Άγγλου δεν συνάδει με τις ηγετικές ικανότητες που πρέπει να έχει ένας αρχηγός. Όμως, όταν ο ίδιος κατάλαβε το λάθος του ήταν ήδη αργά.

Σε ένα ρόστερ με μικρό μέσο όρο ηλικίας λόγω των παικτών που ήρθαν από την Κ20 του συλλόγου, ο Έιλινγκ έδωσε το λάθος παράδειγμα και πέρα από το γεγονός ότι κόστισε στην ομάδα του στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τα «παγώνια» ούτε στους τρεις τελικούς που απομένουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με αυτό τον τρόπο, η Λιντς μένει χωρίς καθαρό δεξιό μπακ για το υπόλοιπο της σεζόν ενώ χάνει από τον αγωνιστικό χώρο έναν παίκτη με εμπειρία σε τόσο σημαντικά παιχνίδια που γνωρίζει να αγωνίζεται με σκοπιμότητα.

Η συνέχεια φαντάζει δύσκολη και απαιτητική για την ομάδα του Τζέσι Μαρτς και το γεγονός πως ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της έπραξε με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να λογαριάζει για τις συνέπειες που θα έχει στην απόδοση της ομάδας, δεν εμπνέει καθόλου σιγουριά για το μέλλον.

Στράτος Μαρίνος