Άρσεναλ όπως… τότε: «Κλειδώνει» το Champions League με «διπλό» στο σπίτι της Τότεναμ!

Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που η Άρσεναλ πανηγύριζε στην έδρα της Τότεναμ την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Φέτος, οι εμφανίσεις και οι νίκες της, της δίνουν την δυνατότητα να πάει στο σπίτι της «μισητή» της αντιπάλου και να πανηγυρίσει την επιστροφή στο Champions League. Δεν είναι τίτλος, αλλά η επιτυχία για το νεανικό σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, θα είναι αλησμόνητη!  



Άρσεναλ όπως… τότε: «Κλειδώνει» το Champions League με «διπλό» στο σπίτι της Τότεναμ!

Ναι, το ματς της Τότεναμ με την Άρσεναλ, είναι ένας πρόωρος τελικός. Είναι πράγματι τέτοιος. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πήρε ισοπαλία στην έδρα της Λίβερπουλ, η Άρσεναλ έκανε το χρέος της απέναντι στην Λιντς και το +4 υπέρ των «κανονιέρηδων», με τρία ματς να απομένουν για αμφότερους, είναι γεγονός.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν η Άρσεναλ καταφέρει να πάρει έναν βαθμό στην έδρα της μισητή της αντιπάλου, τότε θα εξακολουθήσει να βρίσκεται μία ανάσα από την επιστροφή στο Champions League, για πρώτη φορά μετά από την σεζόν 2015-16.

Αν όμως η Άρσεναλ κερδίσει στην έδρα της Τότεναμ, τότε θα βρίσκεται και μαθηματικά στους ομίλους του Champions League! Όλα θα έχουν τελειώσει και σε μία χρονιά που ξεκίνησε με 0/3, τελευταία θέση και δίχως γκολ στο ενεργητικό της, θα έχει καταλήξει να χαρακτηρίζεται… ονειρική.

Πόσο μάλλον, αν το όνειρο των παικτών του Μικέλ Αρτέτα γίνει πραγματικότητα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Προφανώς και θα ξυπνήσει μνήμες. Μνήμες από την χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, το οποίο διασφαλίστηκε στο White Hart Lane, μετά το τελικό 2-2.

Τότε που οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων είχαν ζητήσει από τον Τιερί Ανρί να μην πανηγυρίσει την κατάκτηση μετά την λήξη, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε, με αποτέλεσμα η Άρσεναλ να γίνει η μοναδική ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα στην έδρα της Τότεναμ.

 

Προφανώς και τα δύο επιτεύγματα δεν συγκρίνονται. Τότε, ήταν ένα ιστορικό πρωτάθλημα και τώρα είναι η επιστροφή στα αστέρια του Champions League. Αν όμως αναλογιστούμε την κριτική που έχει δεχθεί ο Μικέλ Αρτέτα και η νεότερη ηλικιακά ομάδα του πρωταθλήματος, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Η κατάκτηση της 4ης θέσης μοιάζει με τίτλο. Και η Άρσεναλ θα έχει να υπερηφανεύεται πως πήρε το εισιτήριο του Champions League στα χέρια της, στην έδρα της ομάδας που ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος, όταν αυτή ήταν… τελευταία. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για παιδιά όπως τον Σάκα και τον Σμιθ Ρόου, που γαλουχήθηκαν με το σύνθημα «North London is red»!

Δημήτρης Μανάκος