Φαβορί για την «τετράδα» η Άρσεναλ, «ντόρτια» της Γουέστ Χαμ στην Νόριτς! (vid)

Η Άρσεναλ πέτυχε δύο τέρματα στα πρώτα 10 λεπτά όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Έιλινγκ με αποτέλεσμα να αγχωθεί μετά την ισοφάριση της Λιντς, ωστόσο, κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1 και να «χριστεί» το απόλυτο φαβορί για την τετράδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ρίχνοντας τα «παγώνια» στην ζώνη του υποβιβασμού. Την ίδια ώρα στο Κάροου Ρόουντ, η Γουέστ Χαμ σκόρπισε την Νόριτς, επικρατώντας με 4-0 και πήρε πολύτιμους βαθμούς πλησιάζοντας επικίνδυνα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 6η θέση.



Φαβορί για την «τετράδα» η Άρσεναλ, «ντόρτια» της Γουέστ Χαμ στην Νόριτς! (vid)

Στο Έμιρεϊτς, η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Λιντς σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγου η καθεμία. Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά και προκάλεσαν προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

Ένα τραγικό λάθος του Μελιέ, έδωσε την δυνατότητα στον Ενκέτια να κλέψει την μπάλα μέσα από τα πόδια του και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Αρτέτα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί για 6 μήνες με την φανέλα της Λιντς, κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα μόλις πέντε λεπτά αργότερα, βάζοντας τις βάσεις για μία άνετη νίκη για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με 10 παίκτες από το 27ο λεπτό, με τον Λουκ Έιλινγκ να αποβάλλεται για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μαρτινέλι, κάνοντας ακόμη δυσκολότερο το έργο των «παγωνιών».

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η Άρσεναλ κυριάρχησε και έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως ο Μελιέ απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Όντεγκααρντ πριν διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή ο Γιορέντε.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να διατηρήσουν χαμηλά το σκορ, με τους «κανονιέρηδες» να πολιορκούν την περιοχή του Μελιέ σε κάθε ευκαιρία.

Ο Μαρτινέλι ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης των γηπεδούχων, επιχειρώντας τρεις τελικές στα πρώτα 20 λεπτά του ημιχρόνου, με μία εξ αυτών να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μελιέ.

Ωστόσο, στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, η Λιντς κατάφερε από το πουθενά να μειώσει στο σκορ, με το Γιορέντε να βρίσκεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι της περιοχής του Ράμσντεϊλ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η Άρσεναλ δεν θέλησε να ρισκάρει και αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεσή της για να βρει και τρίτο γκολ και να κλειδώσει μία νίκη που φαινόταν σίγουρη. Στο 77ο λεπτό, ο Όντεγκααρντ νίκησε δύο αντιπάλους και επιχείρησε ένα σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Εν τέλει, οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να διατηρήσουν το υπάρχον σκορ και να πάρουν μία σημαντική νίκη που την χρίζει φαβορί στην μάχη της τετράδας, ανεβαίνοντας στο +4 από την 5η Τότεναμ.

 

Νόριτς – Γουέστ Χαμ 0-4

Την ίδια ώρα, στο Κάροου Ρόουντ, η «υποβιβασμένη» Νόρτις υποδέχτηκε την Γουέστ Χαμ, με τα «σφυριά» να προέρχονται από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Γιουροπα Λιγκ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες έβγαλαν αντίδραση, πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπενράχμα να πετυχαίνει τα δύο και τον Αντόνιο να εκθέτει τον Κρουλ πετυχαίνοντας ακόμη ένα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Γουέστ Χαμ βρήκε και 4ο γκολ με τον Μανουέλ Λαντσίνι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Γκρεγκ Ντόουσον. Στη συνέχεια, πίεσε και για περισσότερα γκολ, για να ισοφαρίσει την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη (5-0 κόντρα στην Ντέρμπι, 10/11/2007) στην ιστορία τους στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, η Νόριτς αμύνθηκε, με το παιχνίδι να λήγει στο 4-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Με αυτό το τρίποντο,  τα «σφυριά» έφτασαν στους 55 βαθμούς και στο -3 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει μόλις ένα παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην 6η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.