Το τρένο της Λίβερπουλ «εκτροχιάστηκε» από την διαβασμένη Τότεναμ! (vid)

Η «διαβασμένη» Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε έκανε την ζημιά στην Λίβερπουλ, με τον Σον να ανοίγει το σκορ και τον Λουίς Ντίας να ισοφαρίζει, με το τελικό 1-1 να φαντάζει καταστροφικό για τους «ρεντς» στην συνέχεια του πρωταθλήματος όντας στην ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Σίτι που αγωνίζεται την Κυριακή (08/05, 18:30) στο Έτιχαντ απέναντι στην Νιούκαστλ.



Το τρένο της Λίβερπουλ «εκτροχιάστηκε» από την διαβασμένη Τότεναμ! (vid)

Το όνειρο του quadruple για την Λίβερπουλ περνούσε από το Άνφιλντ, εκεί που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχτηκε την Τότεναμ με μοναδικό στόχο την νίκη που θα την έβαζε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη τα «σπιρούνια» ήθελαν πάση θυσία ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνουν στο κυνήγι της 4ης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η αναμέτρηση απέκτησε φρενήρη ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει από την μία εστία στην άλλη και τις δύο ομάδες να ψάχνουν ένα γκολ νωρίς που θα τους έδινε το πάνω χέρι. Από το 20ο λεπτό και έπειτα, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές της και προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσουν οι «ρεντς».

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της απείλησε με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ αλλά και με το μακρινό σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ χωρίς ωστόσο να «αγχώσουν» τον Γιορίς που ήλεγχε και στις δύο περιπτώσεις.

Τα «σπιρούνια» προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου αλλά οι παίκτες του Κλοπ πίεζαν συνεχώς ακόμη και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς κάνοντας αδύνατο το έργο στους φιλοξενούμενους.

Στο 39’, από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον, ο Φαν Ντάικ πήδηξε ψηλότερα από όλους, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ, με τους «ρεντς» να φτάνουν πολύ κοντά σε ένα σημαντικό γκολ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Χόιμπγιεργκ απάντησε με το δυνατό σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στην ρίζα του δοκαριού του Άλισον και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Η Λίβερπουλ βγήκε από τα αποδυτήρια και δεν έχασε δευτερόλεπτο να πιέσει και να βάλει εκ νέου την Τότεναμ στα «καρέ» της. Ωστόσο, από το 50’ και μετά τα «σπιρούνια» είχαν ένα καλό διάστημα που προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικά και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Στο 56ο λεπτό, ο Κέιν είδε τον αμαρκάριστο Σεσενιόν μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε παράλληλα στον Σον και ο Νοτιοκορεάτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 μέσα στο Άνφιλντ.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να βρουν και δεύτερο γκολ, όμως το γύρισμα του Σεσενιόν αιφνιδίασε τον Σον που δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά από πλεονεκτική θέση.

Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Τσιμίκα και τον Ντιόγο Ζότα στο 65ο λεπτό προσθέτοντας ακόμη περισσότερη δύναμη στην επιθετική του γραμμή. Ωστόσο, ο Αντόνιο Κόντε είχε διαβάσει εξαιρετικά την αντίπαλό του και οποιαδήποτε υποψία ευκαιρίας υπήρχε για τους «ρεντς» εξουδετερωνόταν άμεσα από τους αμυντικούς του.

Όμως η τύχη ήταν με το μέρος της Λίβερπουλ. Στο 74’ ο Ντίας επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μπεντανκούρ και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Γιορίς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με το Άνφιλντ να έχει πάρει φωτιά, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ωστόσο, η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αποτελεσματική με τον Γιορίς να μην απειλείται από τις προσπάθειες των Σαλάχ και Ζότα στο τέλος της αναμέτρησης.

Με αυτόν τον τρόπο, η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Τότεναμ και έχασε σημαντικό έδαφος στην μάχη για το πρωτάθλημα, όντας στην ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Σίτι που αγωνίζεται την Κυριακή (08/05, 18:30) στο Έτιχαντ απέναντι στην Νιούκαστλ.

Στράτος Μαρίνος