Τζέιμς Γκάρνερ: Ένα παιδί από το Μέρσεϊσαϊντ κομμένο και ραμμένο για τους «κόκκινους διαβόλους»!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ διανύει μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της τελευταίας 20ετίας και βασικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί ο Τζέιμς Γκάρνερ. Ένα παιδί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ για να αποκτήσει ρόλο στην νέα ομάδα του Τεν Χαγκ.  



Τζέιμς Γκάρνερ: Ένα παιδί από το Μέρσεϊσαϊντ κομμένο και ραμμένο για τους «κόκκινους διαβόλους»!

Γεννημένος στο Μέρσεϊσαϊντ, λίγο έξω από την πόλη του Λίβερπουλ, ωστόσο γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στους «κόκκινους διαβόλους» το 2020, για να δοθεί δανεικός στη Γουότφορντ. Εκεί πραγματοποίησε τις πρώτες του συμμετοχές στη Championship, όπου σε ηλικία μόλις 19 ετών κατέγραψε 20 εμφανίσεις.

Τον Ιανουάριο της αμέσως επόμενης σεζόν επέστρεψε στο «Όλντ Τράφορντ», εκεί όπου έμεινε για 12 μήνες, αγωνιζόμενος ωστόσο σε μόλις επτά αναμετρήσεις. Η πενιχρή παρουσία του δεν έπεισε, χωρίς ωστόσο να στερεί στην διοίκηση την πίστη προς το πρόσωπο του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο δεύτερος δανεισμός της καριέρας του. Αυτή την φορά στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εκεί φαίνεται να βρήκε το ποδοσφαιρικό του σπίτι, καθώς διανύει μία μεστή σεζόν, καταγράφοντας 40 (!) συμμετοχές συνοδευόμενες από 10 γκολ και 4 ασίστ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις στα 21 και ότι η φυσική του θέση είναι αυτή του κεντρικού μέσου, τότε μιλάμε για κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά νούμερα.

Εδώ επανέρχεται και το κεφάλαιο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το rebuild του ιστορικού συλλόγου, συνοδεύεται με την φυγή των Πολ Πογκμπά και Νεμάνια Μάτιτς, γεγονός που μεταφράζεται σε δύο ανοιχτές θέσεις στην μεσαία γραμμή. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Τεν Χαγκ βασίζεται κυρίως σε υποσχόμενα project νεαρών αθλητών, τότε μιλάμε για πρώτης τάξεως ευκαιρία για το step up του Γκάρνερ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν δαπανήσει την τελευταία 10ετία κολοσσιαία ποσά χωρίς να έχουν πετύχει τα αναμενόμενα. Ίσως η αλλαγή ρότας στον τρόπο στελέχωσης του ρόστερ να γυρίσει τον ρου της ιστορίας και η Γιουνάιτεντ να βρει τη χαμένη της αίγλη. Και όπως ο Ελάνγκα κατάφερε να αποκτήσει ρόλο στην ομάδα, έτσι και ο 21χρονος Άγγλος αξίζει την ευκαιρία που θα τον καθιερώσει στον κόσμο της Premier League.

Αντώνης Νιανιάς