Λέστερ: Η τελευταία ευκαιρία να σώσει την σεζόν στο… 90’!

Έλλειψη σταθερότητας, σοβαρότητας, αρκετοί τραυματισμοί και «No Vardyno party» είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «αλεπούδες» τη φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί νοκ-άουτ από τους εγχώριους τίτλους και να αγωνίζονται μονάχα για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League που τους μοιάζει σαν… αγγαρεία. 



Λέστερ: Η τελευταία ευκαιρία να σώσει την σεζόν στο… 90’!

Η φετινή χρονιά στις τάξεις της Λέστερ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερη και περίεργη και ανεξαρτήτου κατάκτησης ή όχι της 3ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA, η ομάδα χρειάζεται το καλοκαίρι ένα «ηλεκτροσόκ», διότι η παρουσία της στην Αγγλία είναι άκρως… απογοητευτική. Αν δούμε τα πράγματα από την αρχή, η ομάδα του Λέστερ βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 42 βαθμούς ύστερα από 33 αναμετρήσεις και με παθητικό στο -6. Μάλιστα, η διαφορά της από την 7η Γουέστ Χαμ είναι 11 βαθμοί, δίχως να υπάρχει τρόπος αυτή να ανατραπεί.

Σαφώς και η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη 7άδα κάθε χρόνο, όμως όταν τις τελευταίες δύο χρονιές έχει «στεριώσει» εκεί με άνεση και έχει κυνηγήσει ακόμα και μία θέση στο Champions League, οι απαιτήσεις γίνονται ολοένα και πιο υψηλές. Βέβαια, αυτό οφείλεται και στην απουσία του Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος έχει φτάσει στην ηλικία των 35 και όπως είναι λογικό δεν μπορεί να αγωνίζεται με τον ίδιο ρυθμό που αγωνιζόταν στις «χρυσές» εποχές στο «Κινγκ Πάουερ», αλλά και στους πολλαπλούς τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα (πχ. Φοφανά, Τζάστιν, Εντιντί κλπ.)

Πέραν της Premier League, οι «αλεπούδες» δεν έχουν καταφέρει να φανούν αντάξιες των προσδοκιών και στα δύο Κύπελλα στο «Νησί». Με την πορεία τους στο Λιγκ Καπ να σταματάει στα προημιτελικά από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», στη «ρώσικη ρουλέτα» (κ.δ 3-3, πεν. 5-4) και του FA Cup, του οποίου κατέκτησε τη περσινή σεζόν, να τελειώνει οδυνηρά στον 4ο γύρο, έχοντας διασυρθεί με 4-1 από ομάδα Β’ εθνικής, την Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Από την άλλη πλευρά, στην Ευρώπη, οι Άγγλοι ξεκίνησαν από το Europa League και τερμάτισαν 3οι στον όμιλο με Νάπολι, Σπαρτάκ Μόσχας και Λέγκια Βαρσοβίας, έτσι ώστε να υποβιβαστούν στην νεοσύστατη διοργάνωση, το Conference League. Αποκλείοντας τις Ράντερς, Ρεν και Αϊντχόβεν για να βρεθούν στα ημιτελικά ενάντια στη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο χωρίς να έχουν εντυπωσιάσει σαν σύνολο, με εξαίρεση την τεράστια νίκη-πρόκριση στην Ολλανδία. 

Έτσι λοιπόν όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, η Λέστερ οφείλει να πάρει την νίκη στη Ρώμη και να βρεθεί στον τελικό της Αλβανίας για να «σώσει» την σεζόν στο… 90’. 

Φοίβος Πεφάνης