Τσέλσι - Λίβερπουλ: Η ημέρα που ο Κάρολ έτρεξε να πανηγυρίσει, αλλά ο Τσεχ του είπε να… περιμένει! (video)

Πέρασαν 10 χρόνια από έναν αξέχαστο τελικό FA Cup ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ, με τους «μπλε» να επικρατούν με 2-1, αλλά τα εύσημα να πηγαίνουν στον Πετρ Τσεχ. Ο λόγος; Διότι πραγματοποίησε μία απίθανη απόκρουση σε κεφαλιά του Κάρολ στο 81ο λεπτό και σταμάτησε τον πανηγυρισμό του Άγγλου, που είχε… φύγει προς τον κόσμο της ομάδας του!



Τσέλσι - Λίβερπουλ: Η ημέρα που ο Κάρολ έτρεξε να πανηγυρίσει, αλλά ο Τσεχ του είπε να… περιμένει! (video)

Ήταν 5 Μαΐου του 2012, όταν η Λίβερπουλ συναντούσε την Τσέλσι στον τελικό του Wembley, σε μία ιδιαίτερη σεζόν και για τις δύο ομάδες. Οι «κόκκινοι» τερμάτισαν την χρονιά στην 8η θέση με 52 βαθμούς, την ώρα που οι «μπλε» βρέθηκαν δύο θέσεις υψηλότερα, με την διαφορά ωστόσο μεταξύ τους να είναι στις τέσσερις νίκες.

Κανείς βεβαίως δεν θα ξεχάσει την κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι, στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, χάρη στις απίθανες επεμβάσεις του Πετρ Τσεχ και στο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά η μεγαλύτερη απόκρουση, όσον αφορά την δυσκολία, έλαβε χώρα στον τελικό του FA Cup!

Εκεί όπου οι δύο ομάδες ήθελαν το τρόπαιο, για να δώσουν μία διαφορετική χροιά στην χρονιά που επρόκειτο να ολοκληρωθεί! Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Τσέλσι, με τον Ραμίρες να ανοίγει το σκορ στο 11’ και τον Ντρογκμπά να κάνει το 2-0 στο 52’, αλλά από εκεί και έπειτα, ο τελικός «βάφτηκε» κόκκινος.

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε, ο Άντι Κάρολ μείωσε και από το 80ο λεπτό και έπειτα, ο Κένι Νταλγκλίς έστειλε όλους του τους ποδοσφαιριστές στην επίθεση, ελπίζοντας στην ισοφάριση.

Η αλήθεια είναι πως πιο κοντά δεν θα μπορούσε να φτάσει… Ο Σουάρες σέντραρε στο 81’ και βρήκε ακριβώς στον βηματισμό του τον Άντι Κάρολ, η κεφαλιά του ήταν άψογη, αλλά εκεί παρενέβη ο Πετρ Τσεχ.

Έβγαλε την μπάλα, προτού περάσει την γραμμή και σταμάτησε τους πανηγυρισμούς του Άγγλου, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει να κατευθύνεται στον κόσμο της ομάδας του για την διαφαινόμενη ισοφάριση.

Το 2-2 δεν ήταν γεγονός, ο διαιτητής Φιλ Ντάου δεν κατοχύρωσε το γκολ και η απόκρουση του Πετρ Τσεχ έμεινε στην ιστορία. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Όπως… ποτέ δεν θα μάθουμε και δεν θα πούμε με βεβαιότητα, αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή.

Όμως στο ποδόσφαιρο, δεν μιλάμε με το «τι θα γινόταν αν…». Το γκολ δεν μέτρησε και ο Πετρ Τσεχ αποτελεί τον βασικότερο λόγο που οι φίλοι της Premier League θα δυσκολευτούν να λησμονήσουν και τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο!

 

Δημήτρης Μανάκος