Βαρόμετρο στο Μπερναμπέου ο Ζεζούς, αγαπημένο του θήραμα η «βασίλισσα»

Η υπόθεση του Γκαμπριέλ Ζεζούς είναι σίγουρα ιδιαίτερη, καθώς διανύει μία από της καλύτερες περιόδους του με την Σίτι, αλλά βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Σε κάθε περίπτωση διατηρεί μία εξαιρετική παράδοση με τους «μερένγκες» και αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό εις βάρος της Ρεάλ.   



Βαρόμετρο στο Μπερναμπέου ο Ζεζούς, αγαπημένο του θήραμα η «βασίλισσα»

Διανύει την 5η διαδοχική σεζόν στο Έτιχαντ και η αλήθεια είναι ότι τα φετινά του νούμερα δεν είναι και τα πιο πειστικά. Τουλάχιστον για μία ομάδα με τις απαιτήσεις της Μάντσεστερ Σίτι. Συνδυασμός συγκυριών τον ωθούν στο να μην μπορεί να αξιοποιήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και σε αυτό έχουν συμβάλλει οι τραυματισμοί αλλά και το αγωνιστικό πλάνο του Γκουαρδιόλα.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να βρίσκει τον καλό του εαυτό λίγο πριν την δύση του πρωταθλήματος και με την ομάδα να διεκδικεί το εισιτήριο για τον πολυπόθητο τον τελικό του Champions League.

Μετρά 6 τέρματα σε ισάριθμους αγώνες, με αντιπάλους όπως η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την τελευταία μάλιστα να αποτελεί αγαπημένο του... θήραμα.

Aπό δικό του γκολ σημειώθηκε το 2-0 στην αναμέτρηση του Έτιχαντ για να γράψει το απόλυτο 3/3 στους αγώνες που έχει αντιμετωπίσει τους Μαδριλένους. 

Το 4-3 της προηγούμενης βδομάδας αφήνει τα πάντα ανοιχτά, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει στα υπέρ της το Σαντιάγο Μπερναμπέου και... τον Μπενζεμά. 

Και όπως είναι λογικό, αργά ή γρήγορα θα ανοιχτεί, αναζητώντας τουλάχιστον ένα γκολ για να οδηγήσει τον αγώνα σε πιθανή παράταση.

Σε αυτή την συνθήκη θα χρειαστεί η Σίτι τον Ζεζούς. Δεν είναι σε καμία περίπτωση killer, ούτε είναι και ο κορυφαίος στις εναέριες μονομαχίες. Παρ' όλα αυτά διαθέτει ταχύτητα, είναι αεικίνητος και καλός χειριστής της μπάλας, με την ικανότητα να σου κάνει ζημιά στο ανοιχτό γήπεδο, είτε από τον άξονα είτε από τα «φτερά».

Είτε βρεθεί στην Άρσεναλ είτε σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο, το μόνο σίγουρο είναι ότι συνεχίζει να σέβεται και να μοχθεί για την φανέλα των «πολιτών». 

Άλλωστε είναι λογικό να ποθεί την πρώτη του κατάκτηση Champions League με την ομάδα που τον ανέδειξε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Mπορεί βέβαια να ανατρέψει την κατάσταση και να παραμείνει στο Έτιχαντ αλλά μέχρι τότε προέχει... η εξολόθρευση της «βασίλισσας»!

 

Αντώνης Νιανιάς