Ο Κλοπ «διάβασε» εξαιρετικά το λάθος του Έμερι και εμφάνισε την δική του Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Γερμανός τεχνικός των «ρεντς» είδε την ομάδα του να υποφέρει στα πρώτα 45 λεπτά όμως κατάλαβε το λάθος του Ουνάι Έμερι και ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.



Ο Κλοπ «διάβασε» εξαιρετικά το λάθος του Έμερι και εμφάνισε την δική του Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο!

Η Λίβερπουλ πέρασε ένα εφιαλτικό πρώτο 45λεπτο στο Θεράμικα. Δέχτηκε γκολ νωρίς σε ένα κατάμεστο στάδιο, άντλησε όλη την πίεση και «ξέχασε» να παίζει ποδόσφαιρο. Το 2-0 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου φάνταζε εφιαλτικό όμως η ιδιοφυία στον πάγκο της ομάδας ήξερε ότι ο ομόλογός του είχε κάνει ένα λάθος που μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Η Βιγιαρεάλ έπαιξε όλο το πρώτο ημίχρονο στα «κόκκινα», αποπροσανατολίζοντας τους «ρεντς» και περιορίζοντάς τους σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει για 90 λεπτά, πόσο μάλλον απέναντι στην φετινή Λίβερπουλ.

Το μόνο που είχε να κάνει ο Κλοπ ήταν να ανεβάσει την ένταση του αγώνα και να πιέσει ψηλά τους ήδη εξουθενωμένους παίκτες του Ουνάι Έμερι. Η είσοδος του Λουίς Ντίας ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Ένα ζιζάνιο που θα πίεζε για κάθε μπάλα, θα έτρεχε τον κουρασμένο Φόιθ και θα δημιουργούσε ρήγματα με τις εξαιρετικές κινήσεις του μακριά από την μπάλα.

Το κόλπο του Γερμανού τεχνικού δεν άργησε να πιάσει. Ο Κολομβιανός εξτρέμ ταλαιπωρούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης την άμυνα των Ισπανών, τραβώντας αμυντικούς πάνω του και δημιουργώντας κενά για τους συμπαίκτες του.

Ο «Kloppo» έχασε τον πρώτο γύρο από τον Έμερι όμως δεν είχε βγει νοκ-άουτ. Γνώριζε πώς να αντιστρέψει την κατάσταση και το κατάφερε όπως σε όλα τα παιχνίδια. Εμφάνισε την δική του Λίβερπουλ, αυτή που αγωνίζεται με πάθος, πιέζει σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου και «εκφοβίζει» τις αντίπαλες άμυνες με την ποιότητα των επιθετικών της.

Στράτος Μαρίνος