Φούλαμ: Ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από τα υπόλοιπα και ένα ασανσέρ που δεν πρέπει να… ξαναχαλάσει!

Ένα πρωτάθλημα με ιστορία. Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από τα υπόλοιπα! Αυτό κατέκτησε την τρέχουσα σεζόν η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, η οποία κατέρριψε κάθε ρεκόρ και επιστρέφει στην Premier League μετά από ένα χρόνο, ελπίζοντας πως ό,τι έλαβε χώρα πριν από δύο σεζόν αποτελεί απλώς μία ανάμνηση και δεν θα επαναληφθεί!



Φούλαμ: Ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από τα υπόλοιπα και ένα ασανσέρ που δεν πρέπει να… ξαναχαλάσει!

Την κατάκτηση της Championship εξασφάλισε και μαθηματικά η Φούλαμ, πανηγυρίζοντας έτσι τον πρώτο της τίτλο έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα αυτός ήρθε και με τον ιδανικότερο τρόπο, αφού η ομάδα του Λονδίνου επιβλήθηκε της Λούτον με το εντυπωσιακό 7-0, σκοράροντας 6+ τέρματα για 5η φορά στην ίδια σεζόν.

Κάπως έτσι, η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα έφτασε στα 106 γκολ σε μια ποδοσφαιρική χρονιά και ο Αλεκσάντερ Μίτροβιτς μένει στην ιστορία της ομάδας και της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς κανένας ποδοσφαιριστής από την εκκίνηση της Championship δεν έχει καταγράψει καλύτερη επίδοση!

Όσον αφορά τον συνολικό απολογισμό της Φούλαμ και το πώς έφτασε στην άνοδο; Με 27 νίκες. Με 90 πόντους και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρβο, ο οποίος από τον Φεβρουάριο είχε ισοφαρίσει τη μέχρι τότε καλύτερη επίδοση, του Ιβάν Τόνεϊ της Μπρέντφορντ!

Τέλος, με αυτά τα 106 γκολ που σημείωσε, η Φούλαμ «άγγιξε» επιδόσεις που έχουν μπει στη συζήτηση μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ. Είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει την απευθείας άνοδο, έχοντας βρει δίχτυα 100+ φορές μετά τους «πολίτες» το 2001 και είναι και η πρώτη τα τελευταία 60 χρόνια που καταφέρνει να ισοσταθμίζει τα γκολ της τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Τι εννοούμε με αυτό; Πέτυχε 50+ στο Κρέιβεν Κότατζ και άλλα τόσα μακριά από αυτό, γεγονός που δεν έχει γίνει πράξη από καμία ομάδα, μετά την Τότεναμ το 1960, σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας.

Πώς λοιπόν ο κόσμος της να μην είναι περήφανος για την ομάδα του; Διότι ναι μεν, η Φούλαμ επιστρέφει στην Premier League, αλλά το κάνει εμφατικά. Και στην δική της περίπτωση, ο όρος… ασανσέρ, δεν πρέπει να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Δημήτρης Μανάκος