Η Λιντς είναι (δυστυχώς) το φαβορί για υποβιβασμό, παρόλο που η Premier League την χρειάζεται!

Τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών στην Premier League δείχνουν πως η Λιντς είναι το πρώτο φαβορί για να επιστρέψει στην Championship. Η Μπέρνλι συνεχίζει να ανταπεξέρχεται σε κάτι που γνωρίζει καλά, η Έβερτον έχει πάρει σημαντικούς βαθμούς από ματς που θα μπορούσε να έχει στραβοπατήσει και η ομάδα του Τζέσι Μαρς φαίνεται πως δύσκολα θα τα καταφέρει. Δυστυχώς για εκείνη και δυστυχώς για ολόκληρη κατηγορία στο «Νησί»». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Λιντς είναι (δυστυχώς) το φαβορί για υποβιβασμό, παρόλο που η Premier League την χρειάζεται!

Προφανώς και ο υποβιβασμός δεν έγινε ορατός για την Λιντς, όταν βρέθηκε να δέχεται τέσσερα γκολ από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έλαντ Ρόουντ». Το πρόβλημα δεν ξεκίνησε τότε, αλλά παρατηρείται ολόκληρο τον τελευταίο μήνα και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για δύο λόγους.

Εξαιτίας του προγράμματος που ακολουθεί και εξαιτίας των αποτελεσμάτων των άλλων δύο ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο. Της Λιντς και της Έβερτον.

Αρχικά, οι εναπομείναντες αναμετρήσεις των «παγωνιών» είναι κόντρα σε Άρσεναλ, Μπράιτον και Μπρέντφορντ. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν διακαώς τη νίκη, για να «κλειδώσουν» την συμμετοχή και την επιστροφή τους στην 4η θέση, η Μπράιτον έχει αποδείξει πως εκτός έδρας είναι καλύτερη και πως δεν αποτελεί τυχαία την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και η Μπρέντφορντ, που επέστρεψε μετά από 74 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, δύσκολα θα χαριστεί σε κάποιον.

Συνεπώς, αν η Λιντς πάρει έναν με δύο βαθμούς από τις εν λόγω αναμετρήσεις, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Παράλληλα, απέναντί της έχει τη Μπέρνλι και την Έβερτον.

Η πρώτη προσπαθεί και πάλι να επιτύχει την παραμονή της στην Premier League, αλλά από το πουθενά, κάνει ό,τι και φέτος. Σχεδόν ό,τι κάνει κάθε ένα από τα έξι σερί χρόνια που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία. Παίρνει αποτελέσματα στο τέλος και αντλεί ψυχολογία από το γεγονός πως αντιλαμβάνεται πού είναι, πώς παίζει και πώς διαθέτει το know how για να ανταπεξέρχεται σε τέτοιου είδους συνθήκες στις τελευταίες αγωνιστικές.

Από την άλλη, η Έβερτον έχει μπλέξει σε κάτι που δεν γνωρίζει, αλλά έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς από ματς που έμοιαζαν χαμένοι. Κέρδισε την Τσέλσι με 1-0, χάρη στον… Φρανκ Λάμπαρντ και τον Θέσαρ Αθπλικουέτα, απέσπασε βαθμό από το ματς με την Λέστερ, που βρισκόταν πίσω μέχρι και το 90ο λεπτό και κέρδισε τη Νιούκαστλ στο 96’ στο «Γκούντισον Παρκ», χάρη σε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στην καριέρα του Άλεξ Ιγουόμπι.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως η Μπέρνλι αν συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει θα σωθεί και πως η δεύτερη, αν εκμεταλλευτεί τη νίκη με την Τσέλσι και «χτίσει» πάνω σε αυτήν, θα συνεχίσει το σερί των 54άρων χρόνων δίχως υποβιβασμό.

Κάπως έτσι, η Λιντς έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται το νούμερο 1 φαβορί για τον υποβιβασμό, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται μία ομάδα που αποτέλεσε την έκπληξη όλων πέρυσι, χάρη στο γενναίο στυλ παιχνιδιού της, να κινδυνεύει φέτος να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια στην Championship.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ο Μαρσέλο Μπιέλσα έπρεπε να φύγει γρηγορότερα, αλλά πιθανώς ο κύκλος είχε κλείσει. Ούτε αυτός είχε κάτσει περισσότερα χρόνια σε πάγκο ομάδας, ούτε η Λιντς είχε κρατήσει προπονητής της για 170+ παιχνίδια στον 21ο αιώνα.

Όπως και να έχει, η συμπαθέστατη ομάδα που εδρεύει στο «Έλαντ Ρόουντ» δείχνει ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό. Η ενέργειά της, αν αυτό συμβεί, θα επηρεάσει ολόκληρη την Premier League και θα μείνουμε να αναπολούμε την πρώτη της σεζόν στο «Νησί» που προκάλεσε αίσθηση προς πάσα κατεύθυνση!