Προδόθηκε από τα… δοκάρια η Γουέστ Χαμ, που ψάχνει την υπέρβαση στην Γερμανία!

Σε ένα εκπληκτικό ματς με πολλές φάσεις, καταιγιστικό ρυθμό και τέσσερα δοκάρια, με τα τρία εξ' αυτών να είναι για τους Άγγλους, η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε με 2-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον πρώτο ημιτελικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και καλείται να κυνηγήσει την πρόκρισή της στον τελικό του Europa League επί γερμανικού εδάφους!



 Προδόθηκε από τα… δοκάρια η Γουέστ Χαμ, που ψάχνει την υπέρβαση στην Γερμανία!

Μπορεί η Γουέστ Χαμ να θεωρούνταν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του ημιτελικού του Europa League το απόλυτο φαβορί, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, όμως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέδειξε άμεσα πως δεν αποτελεί απλή υπόθεση. Πάλεψε, δεν κέρδισε τυχαία την… Μπαρτσελόνα και έχοντας και την τύχη μαζί της (3 δοκάρια η Γουέστ Χαμ, ένα αυτή), πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου!

Αναλυτικότερα, υπήρξε εξαιρετικός ρυθμός στο πρώτο μέρος, γεγονός που πιστώνεται στο ταχύτατο γκολ των φιλοξενούμενων. Μόλις 50 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν άλλωστε στην Άιντραχτ ώστε να ανοίξει το σκορ, με τον Κνάουφ, ο οποίος μετουσίωσε σε ασίστ την πάσα του  Κόστιτς και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Αρεολά.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντηση, 20 λεπτά μετά, όταν ο Μάικλ Αντόνιο υποδέχτηκε ασίστ από τον Ζούμα και με προβολή σκόραρε στα δίχτυα των «αετών».  Επτά λεπτά νωρίτερα ο Μπόουεν ήταν αυτός που επιχείρησε να βρει δίχτυα, με το δοκάρι του Τραπ ωστόσο να του στερεί την ευκαιρία.

Το 1-1 που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος όμως, έμοιαζε δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα παρέμενε αναλλοίωτο, με τον Κνάουπ να είχε προειδοποιήσει στο 39’ για αυτό που θα ακολουθούσε. Εννέα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι πήραν λοιπόν ξανά το προβάδισμα με ωραίο γκολ του Καμάντα, αλλά και πάλι πήγαν να προδοθούν από την ασταθή ανασταλτική τους λειτουργία.

Στο 69ο λεπτό η Γουέστ Χαμ έφτασε μία ανάσα από μία εκ νέου ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπενράχμα κατέληξε και πάλι στο δοκάρι, ενώ ένα δεκάλεπτο αργότερα, ο Καμάντα λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ, με το πλασέ του να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει για 3η φορά στο δοκάρι.

Ο εξαιρετικός ρυθμός διατηρήθηκε μέχρι τέλους, αλλά οι δυνάμεις της Γουέστ Χαμ έδειχναν να την εγκαταλείπουν, με το 2-1 να αποτελεί φυσιολογική συνέπεια, παρά το απίστευτο ψαλιδάκι του 90ου λεπτού από τον Μπόουεν που επίσης πήγε στο δοκάρι, και τα «σφυριά» να αναζητούν εκτός έδρας νίκη στην Γερμανία, προκειμένου να κάνουν ό,τι και το 1976. Να αποκλείσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και να μην πάθουν ό,τι τότε από την Άντερλεχτ. Να πάρουν δηλαδή τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο στον 21ο αιώνα!

Δημήτρης Μανάκος