Με οδηγό την ματσάρα του «Άπτον Παρκ» η Γουέστ Χαμ «βλέπει» τελικό! (vid)

Η Γουέστ Χαμ ξέρει πώς να κερδίζει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης όταν αγωνίζεται στην έδρα της και ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου μπορεί να δώσει μεγάλο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Γερμανία.



Με οδηγό την ματσάρα του «Άπτον Παρκ» η Γουέστ Χαμ «βλέπει» τελικό! (vid)

Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται απόψε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου για την πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών του Europa League και οι φίλοι της ομάδας δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το βράδυ για να την παρακολουθήσουν.

Το Λονδίνο έχει βάλει τα καλά του και η αισιοδοξία στις τάξεις του συλλόγου ξεχειλίζει. Και γιατί όχι; Αφού τα «σφυριά» δεν αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τον γερμανικό σύλλογο σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οι αναμνήσεις από το ζευγάρι, μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Πριν από 46 χρόνια, Γουέστ Χαμ και Άιντραχτ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τον γερμανικό σύλλογο να παίρνει την νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, βάζοντας την ομάδα του Τζον Λάιαλ.

Στον επαναληπτικό αγώνα, το «Άπτον Παρκ» ήταν καμίνι. Τα «σφυριά» χρειάζονταν μία νίκη για να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Με τρία γκολ μέσα σε 19 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, οι Τρέβορ Μπρούκινγκ (2) και Κιθ Ρόμπσον βάζουν φωτιά στο στάδιο με τους φίλους της ομάδας να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει. Είναι στον τελικό και ακόμη και το τέρμα του Κλάους Μπέβερουνγκεν στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσε να το αλλάξει. Το τελικό 3-1 πανηγυρίστηκε με πάθος από παίκτες και οπαδούς μέσα στο Άπτον Παρκ.

Απόψε, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο της 14ης Απριλίου του 1976 παίρνοντας μία νίκη-χρυσό για τον επαναληπτικό στην Γερμανία. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, οι Άγγλοι το πιστεύουν, το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι γεμάτο και οι παίκτες έχουν τεράστιο κίνητρο για να τα καταφέρουν.

 

Στράτος Μαρίνος