Το βράδυ που ο Ντε Μπρόινε απέδειξε (ξανά) πως είναι ο κορυφαίος! (pics &vid)

Με γκολ και ασίστ, στα πρώτα 11 λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έβαλε την υπογραφή του και υπενθύμισε για ακόμη μία φορά στο ποδοσφαιρικό κοινό πως δεν είναι απλά ένας καλός μεσοεπιθετικός. Είναι ο κορυφαίος αυτή την στιγμή στον πλανήτη.



Το βράδυ που ο Ντε Μπρόινε απέδειξε (ξανά) πως είναι ο κορυφαίος! (pics &vid)

Για εκείνον φαντάζει απλό. Για τους κοινούς θνητούς αποτελεί κατόρθωμα. Μόνο έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις την επίδοση του Κέβιν Ντε Μπρόινε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, σε έναν ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Από πού να ξεκινήσεις; Ο Βέλγος πέτυχε το ταχύτερο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις στα 93 δευτερόλεπτα, σκοράροντας μόλις το δεύτερο τέρμα του με το κεφάλι στις 7 σεζόν που βρίσκεται στο Έτιχαντ. Το εντυπωσιακό δεν είναι το τελείωμά του, κάνοντας την τέλεια επαφή με το κεφάλι για να νικήσει τον Κουρτουά, αλλά η κίνηση που κάνει ανάμεσα στα δύο στόπερ, ο τρόπος που βάζει το σώμα του για να πάρει καλύτερη θέση και στην συνέχεια το timing της κεφαλιάς. Όλα αυτά στα πρώτα 93 δευτερόλεπτα.

Λίγο αργότερα εκθέτει για ακόμη μία φορά την άμυνας της Ρεάλ Μαδρίτης επιχειρώντας μία κάθετη μπαλιά προς τον Γκαμπριέλ Ζεσούς που οδήγησε στο 2-0. Όχι μόνο τιμώρησε τον Καρβαχάλ που δεν τον έκλεισε αρκετά γρήγορα δίνοντάς του τον χώρο να σεντράρει αλλά «διάβασε» άμεσα το κενό στο κέντρο της άμυνας στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της περιοχής. Από εκεί και πέρα μίλησε η κλάση του Βραζιλιάνου που «πιβόταρε» τέλεια και εκτέλεσε τον Κουρτουά για το 2-0.

Ωστόσο, ο Ντε Μπρόινε δεν χρειάζεται μόνο την στατιστική για να αποδείξει πως είναι ο κορυφαίος. Καλά τα γκολ, καλές και οι ασίστ. Καλές και οι 39 επαφές του με την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και το 88% επιτυχημένων πασών απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ με τους Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρος να αγωνίζονται στον άξονα. Αυτά είναι μόνο νούμερα για εκείνον καθώς η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτή που δίνει άλλο αέρα στους «πολίτες».

Η ελευθερία που του έχει δώσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον αγωνιστικό χώρο τού δίνει την δυνατότητα να κινείται σε όλο το πλάτος του γηπέδου και να αποτελεί μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Είτε με μία κάθετη πάσα προς τους επιθετικούς είτε με τα φαρμακερά σουτ που ειδικά φέτος έχει αποδείξει πως είναι μία από τις «σπεσιαλιτέ» του.

Ο Βέλγος είναι η κινητήριος δύναμη της Σίτι. Το πετρέλαιο σε μία «μηχανή» παραγωγής θεάματος και γκολ. Χωρίς αυτόν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει την ομάδα του να μην έχει εμπνεύσεις στο επιθετικό τρίτο και να χρειάζεται μία ατομική ενέργεια είτε του Μαχρέζ είτε του Φόντεν είτε των υπόλοιπων μεσοεπιθετικών του για να ξεκλειδώσει μία άμυνα.

Το βράδυ της 26ης Απριλίου ήταν κάτι παραπάνω από μία νίκη για τον Ντε Μπρόινε. Ήταν μία δήλωση πως εκείνος είναι ο κορυφαίος. Το απέδειξε ξανά και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να γίνει ευρέως αποδεκτό. Γιατί είτε είσαι οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι είτε όχι, δεν γίνεται να μην μπορείς να αποδεχτείς το μεγαλείο αυτού του παίκτη.

Στράτος Μαρίνος