Απίθανος Ζεσούς και εύκολη νίκη για την Σίτι – δεν σταματάει πουθενά η Νιούκαστλ!

Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» τη νίκη απέναντι στην Γουότφορντ η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 5-1 της ομάδας του Ρόι Χότζον και προσπέρασε ξανά την Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας, χάρη στον απίθανο Ζεσούς που πέτυχε τέσσερα γκολ! Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ επικράτησε με 3-0 της Νόριτς και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, ενώ η Λέστερ είχε το μυαλό της στην Ευρώπη και έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με την Άστον Βίλα!



Απίθανος Ζεσούς και εύκολη νίκη για την Σίτι – δεν σταματάει πουθενά η Νιούκαστλ!

Δεν θα συναντούσε λογικά κάποιο πρόβλημα απέναντι στην Γουότφορντ η Μάντσεστερ Σίτι και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν! Επικράτησε με 5-1 με χαρακτηριστική ευκολία και είχε ως πρωταγωνιστή τον Γκαμπριέλ Ζεσούς που σημείωσε τέσσερα γκολ, την ημέρα που μοιάζει πιο «φευγάτος» από ποτέ από το ρόστερ των «πολιτών».

Αναλυτικότερα, ο Άγγλος έκανε το 1-0 στο 4ο λεπτό, ύστερα από σέντρα-σουτ του Ζιντσένκο, ενώ 17 λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έκανε δύο τα γκολ του, μετά από καταπληκτική σέντρα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που τον έβγαλε μόνο του στην «καρδιά» της άμυνας των «hornets».

Το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει από το… ημίχρονο, αλλά το σύνολο του Ρόι Χότζον έβγαλε αντίδραση και μείωσε με τον Καμαρά στο 25’, στην πρώτη τελική του στο ματς. Ακόμη και έτσι όμως, η Σίτι δεν αγχώθηκε και έκανε το 3-1 με την συμπλήρωση μισής ώρας, χάρη στο 2ο γκολ του Ρόδρι εντός του 2022.

Οι βάσεις για τη νίκη είχαν μπει με το 1/3 του ματς συμπληρωμένο και στο δεύτερο μέρος οι «πολίτες» απλώς χάιδεψαν το γκάζι και πέτυχαν ακόμη δύο γκολ και πάλι με τον Ζεσούς! Σκόραρε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, με πέναλτι και εύκολο τελείωμα μέσα στο «κουτί» και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, την ξέφρενη πορεία της στην Premier League συνεχίζει η Νιούκαστλ, η οποία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νόριτς, που είχε για 4ο συνεχόμενο ματς βασικό τον Δημήτρη Γιαννούλη, για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τα «καναρίνια» απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις στο ξεκίνημα, αλλά από εκεί και πέρα, «λαβώθηκαν» σε έξι λεπτά από τον Ζοέλινγκτον! Ο Βραζιλιάνος, στην 100η συμμετοχή με την ομάδα του, πέτυχε δύο γκολ σε έξι λεπτά (35’ – 41’) και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Μπρούνο Γκιμαράες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ύστερα από λάθος του Κρουλ.

Στο ματς που συμπλήρωσε την «τριάδα» των 17:00, Λέστερ και Άστον Βίλα έμειναν ισόπαλες δίχως γκολ, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες. Ο Μάντισον πήγε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Τζέραρντ επιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν είχε την ουσία και το 0-0 μεταξύ τους κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά σε έδρα της Λέστερ, από την 1η αγωνιστική της Premier League της σεζόν 2000-01!

Δημήτρης Μανάκος