Η Μπράιτον έχει τον τρόπο… και ξέρει να «χτυπάει» αργά!

Η παρέα του Γκρέιαμ Πότερ έχει… αλλάξει τη βαθμολογική ροή του πρωταθλήματος, δυσκολεύοντας ομάδες από το Big-6 και σκοράροντας buzzer-beater κατά ριπάς την φετινή σεζόν που σίγουρα θα… αγχώσουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα (20/4, 22:00).   



Η Μπράιτον έχει τον τρόπο… και ξέρει να «χτυπάει» αργά!

Η Μάντσεστερ Σίτι θα βρεθεί για μία ακόμα φορά φέτος σε ένα τεστ που αρκετοί «μεγάλοι» δεν έχουν… περάσει, καθώς από τις ομάδες του Big-6 μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να νικήσει την Μπράιτον εντός έδρας  (2-0). Τώρα, οι «πολίτες» ευελπιστούν να συνεχίσουν ένα νικηφόρο σερί επτά αγωνιστικών, έτσι ώστε να στεφθούν ξανά πρωταθλητές Αγγλίας.

Παρόλα αυτά, η αναμέτρηση στο «Έτιχαντ» μπορεί να περιέχει αρκετούς κινδύνους για τους γηπεδούχους, διότι οι «γλάροι» όχι μόνο μετράνε δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε Tottenham Hotspur Stadium και «Έμιρεϊτς», ενάντια σε Τότεναμ (1-0) και Άρσεναλ (2-1) αντίστοιχα.

Αλλά και γιατί Λίβερπουλ (2-2) και Τσέλσι έχουν πέσει επίσης στην παγίδα της. Με την τελευταία μάλιστα να μην μπορεί να την νικήσει ούτε στις δύο φετινές περιπτώσεις και οι αναμετρήσεις να λήγουν 1-1 με την ισοφάριση του Ντάνι Γουέλμπεκ στο 90΄ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να βάζει «ταφόπλακα» στα όνειρα των «μπλε» για κατάκτηση της Premier League.

Μάλιστα, αρκετές είναι και οι περιπτώσεις που η Μπράιτον έχει «πληγώσει» ομάδες στα τελευταία λεπτά, αφού από τα 29 γκολ (3η χειρότερη επίθεση μετά τις Μπέρνλι και Νόριτς) που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα, τα 11 είναι μετά το 80ο λεπτό. Ποσοστό που αγγίζει το 37% των τερμάτων της, με πιο «τρανά» παραδείγματα τα «buzzer beater» του Λεάντρο Τροσάρ κόντρα σε Μπρέντφορντ (1-0) και Τότεναμ (1-0) αλλά και οι ισοφαρίσεις «μαχαιριές» εκτός έδρας του Νιλ Μοπέ με θύματα τις Σαουθάμπτον (1-1 90+8’), Γουέστ Χαμ (1-1 89’) και Κρίσταλ Πάλας (1-1 90+5’). 

Φοίβος Πεφάνης