Αποτελείωσε τη Σίτι και πάει για την κούπα η Λίβερπουλ! (vid)

Με μία κυνική εμφάνιση στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, η Λίβερπουλ πήρε τεράστια νίκη στο Γουέμπλεϊ επικρατώντας με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι και έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup τον Μάιο. Οι «ρεντς» εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των «πολιτών» και με τρομερή αποτελεσματικότητα πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων από το πρώτο μέρος, κερδίζοντας κατά κράτος την αντίπαλό της σε καίρια σημεία της αναμέτρησης.



Αποτελείωσε τη Σίτι και πάει για την κούπα η Λίβερπουλ! (vid)

Μετά από τις προκρίσεις απέναντι σε Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι συναντήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, στα πλαίσια του ημιτελικού του FA Cup.

Πριν από την αναμέτρηση, μία μικρή μερίδα των οπαδών της Σίτι δεν σεβάστηκαν την ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο, με αποτέλεσμα να δεχτούν το γιουχάισμα από τους φίλους των «ρεντς».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λίβερπουλ πάτησε το πόδι στο γκάζι, διατήρησε την κατοχή της μπάλας και πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Κονατέ στο 9ο λεπτό, με τον Γάλλο να κάνει τρία τα τέρματά του με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Μανέ να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Σίτι, Στέφεν που πήρε φανέλα βασικού, και με τάκλιν στα πόδια του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 17’.

Οι «ρεντς» πέτυχαν και τρίτο γκολ πριν την λήξη  του ημιχρόνου, με τους Κεϊτά και Άρνολντ να αλλάζουν πανέμορφα την μπάλα, αυτή να φτάνει στα πόδια του Μανέ και ο Σενεγαλέζος με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε ξανά τον Στέφεν κάνοντας το έργο της αντιπάλου της ακόμη πιο δύσκολο.

Στην επανάληψη, η Σίτι μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μειώσει σε 3-1 στο 47’ με τον Ζεσούς να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Γκρίλις βάζοντας και πάλι την ομάδα του στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει σε απόσταση αναπνοής τους «πολίτες» σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά στο 55ο και στη συνέχεια στο 70ο λεπτό, είδε τον Άλισον να του αποκρούει και τις δύο προσπάθειές του σε τετ-α-τετ.

Στο 72’ ένα τραγικό λάθος του Ζιντσένκο έδωσε την ευκαιρία στον Σαλάχ να βρεθεί απέναντι στον Στέφεν, όμως η λόμπα που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με το 3-1 να παραμένει.

Το παιχνίδι κυλούσε με λιγοστές φάσεις προς το τέλος του, ωστόσο, ο Μπερνάρντο Σίλβα είχε άλλη άποψη. Έπειτα από ατομική προσπάθεια και σουτ του Μάχρεζ, ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-2 στο 90+1’.

Μάλιστα, δευτερόλεπτα αργότερα ο Φερναντίνιο παραλίγο να ισοφαρίσει εκτελώντας αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Άλισον. Ο γκολκίπερ των «ρεντς» είπε όχι και στο σουτ του Στέρλινγκ στο 90+3’, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Σίτι και στέλνοντας την Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup.

Στράτος Μαρίνος