«Ονειρική» Γουέστ Χαμ στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ με «τριάρα» στη Γαλλία! (vid)

Τα βρήκε σκούρα στα πρώτα λεπτά, όμως όταν πήρε μπρος, η Γουέστ Χαμ πήρε τεράστια νίκη με 3-0 απέναντι στην Λυών στο Γκρουπάμα Στέιντιουμ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του πρώτου αγώνα (1-1) πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τα «σφυριά» χτύπησαν κυρίως από αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν με αρκετή άνεση την άμυνα των Γάλλων και συνεχίζουν την ονειρική τους πορεία στην Ευρώπη.



«Ονειρική» Γουέστ Χαμ στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ με «τριάρα» στη Γαλλία! (vid)

Με το πρώτο παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 1-1, η Γουέστ Χαμ ταξίδεψε στη Γαλλία για να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Λυών. Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που κυριάρησαν στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, διαηρώντας την μπάλα στην κατοχή τους, με ποσοστά άνω του 75%, ενώ πραγματοποίησαν και τρία σουτ, χωρίς κάποιο να έχει κατεύθυνση προς την εστία.

Ο Μπόουεν στο 24’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ για τα «σφυριά» όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία από πολύ πλεονεκτική θέση. Ό,τι δεν κατάφερε ο 25χρονος επιθετικός, το έκανε ο Ντόουσον στο 38ο λεπτό, πιάνοντας μία δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45’, ο Ντέκλαν Ράις, έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με ωραίο πλασέ και τη βοήθεια της τύχης, έκανε το 2-0 για τη Γουέστ Χαμ και της έδωσε μεγάλο προβάδισμα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα στην επανάληψη για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες. Στο 48’ ο Φορνάλς «πέρασε» μία εξαιρετική κάθετη πάσα και έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπόουεν, με τον Άγγλο επιθετικό να μην αστοχεί, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι παίκτες της Λυών φάνηκαν να χάνουν το μυαλό τους μετά το γκολ, πραγματοποιώντας αρκετά λάθη στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, επιτρέποντας στην Γουέστ Χαμ να απομακρύνει με σχετική ευκολία την μπάλα από τα καρέ της. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 77ο λεπτό, ωστόσο ο Τετέ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Αρεολά.

Τα «σφυριά» διατήρησαν το προβάδισμά τους και το τελικό 3-0 μέσα στη Γαλλία τους έδωσε το εισιτήριο για τους καλύτερους «4» του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση βγαλμένη από τα όνειρα του πιο φανατικού οπαδού της ομάδας.

Στράτος Μαρίνος